Pandev: "Wil Witsel in mijn rug bij Napoli"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Pandev: "Wil Witsel in mijn rug bij Napoli"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Goran Pandev is dé ster van het Macedonische voetbal. Moesten Pacovski, Trajkovski en Trickovski niet een deel van hun voetballoopbaan in België slijten, Pandev was de enige Macedoniër geweest die we kenden. Hij is onder de indruk van de Rode Duivels.

"Wat een ploeg heeft België! Hazard, Kompany, Fellaini, Lukaku,... Dat is een schitterende generatie. Witsel van Zenit Sint-Petersburg... Als ik één Belg mag kiezen om bij Napoli te komen voetballen, neem ik hem. Witsel is de sleutelspeler op het middenveld. Het zou een leuke ervaring zijn als hij in mijn rug speelde", aldus Pandev aan Het Laatste Nieuws. "België heeft echt een bijzonder complete ploeg. De spelers kennen elkaar ook door en door, want ze voetballen al vijf jaar samen. Geloof me, België is de toekomst van het interlandvoetbal."

Met veel vertrouwen kijkt de spits niet uit naar de dubbele confrontatie met België. "We beseffen maar al te goed dat we voor twee moeilijke wedstrijden staan. Aan de match in Brussel wil ik op dit moment zelfs nog niet denken. Het wordt zo al lastig genoeg, twee keer tegen België in amper vijf dagen tijd. We zullen veel moeten lopen. Zeg, kunnen jullie tegen ons alstublieft zonder spits spelen? Dan is België toch iets minder sterk."

Pandev gelooft wel in de kwaliteiten van zijn Macedonië. "Macedonië heeft een leuke ploeg, hoor. Met mijn ervaring probeer ik mijn jongere landgenoten iets bij te brengen. Ik zou zelfs graag hebben dat Trickovski mijn record van topschutter aller tijden verbreekt. Dat zou betekenen dat het goed gaat met het Macedonische voetbal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties