Moeskroen-Péruwelz nadert op Westerlo na winst tegen Antwerp

Oostende won vandaag in Aalst met 0-2, maar in tweede klasse waren er vandaag nog enkele andere wedstrijden. Moeskroen-Péruwelz hield de punten thuis tegen Antwerp. Ook Sint-Truiden won, Sint-Niklaas pakt een belangrijk puntje.

Moeskroen-Péruwelz – Antwerp 3-1

Op Le Canonnier wist de thuisploeg waar het aan begon. Mits winst zou het tot op een puntje komen van de tweede plaats en als Oostende punten zou laten liggen in Aalst kwam het terug in de titelstrijd.

Zelf deed het alvast wat nodig was. Na 20 minuten kwam Moeskroen-Péruwelz op voorsprong dankzij Ruiz. Diezelfde Costa Ricaan zorgde tien minuten na rust voor een geruststellende 3-0. Tussendoor had ook Bova weten te scoren. De eerredder van Kil op het uur was niet meer dan een doekje voor het bloeden.

Dessel Sport – Sint-Truiden 0-2

Dequevy werd de held van Limburg. Hij scoorde in de laatste tien minuten twee doelpunten, waarvan eentje uit een elfmeter. Door de overwinning speelt ook Sint-Truiden nog enigszins mee voor de topplaatsen in de tweede klasse.

Boussu Dour Borinage – Sint-Niklaas 1-1

Sint-Niklaas zet operatie redding verder. Op het veld van Boussu Dour kwam het op voorsprong via Vandermarliere, maar El Araïchi maakte meteen weer gelijk. Verder raakte beide teams niet, maar door een 5 op 9 is Sint-Niklaas van de laatste weggesprongen. Het staat nu al gelijk met Oudenaarde en Brussels en is nog volop in strijd om zich volledig te redden.

Heist-Roeselare, Wezet-Eupen, Brusels-Tubeke en WS Woluwé-Oudenaarde werden uitgesteld wegens het winterweer.