De Sutter: "Het wordt ongelooflijk moeilijk voor Cercle"

De Sutter: "Het wordt ongelooflijk moeilijk voor Cercle"
Foto: © SC

Tom De Sutter draagt zijn ex-ploeg, Cercle Brugge, nog steeds een warm hart toe. De aanvaller van Anderlecht was dan ook heel blij met de winst tegen Kortrijk: "Het kan hen een boost geven."

De Sutter supporterde uiteraard voor Cercle gisterenavond. De spits speelde 2,5 seizoen voor de Vereniging. "Ik ben blij voor hen. Het kan hen een boost geven voor die PO III tegen Beerschot", vertelde De Sutter aan Voetbalkrant.com. "Ik ken nog wel wat spelers. Met Boi heb ik bijvoorbeeld regelmatig contact. Het is erg hoe hun seizoen verlopen is. Op de verkeerde momenten hadden ze weinig geluk. En dan speel je iedere week met enorme druk."

De Sutter beseft ook dat het moeilijk gaat worden voor groen-zwart om zich te handhaven. "Ze gaan een serieus tandje bij moeten steken. Het wordt ongelooflijk moeilijk. Eerst moet je voorbij Beerschot geraken en dan nog die wedstrijden tegen de tweedeklassers. En dat heeft nog geen enkele eersteklasser overleefd. Ik draag hen nog altijd een warm hart toe. Ik hoop dat ze het redden. Ze zitten nu net hun tiende jaar in eerste klasse weer. Boi zei het me onlangs nog: 'Ik kan de speler worden die de laatste promotie en de laatste degradatie heeft meegemaakt'."

Morgen krijgt u bij ons een volledig interview met De Sutter over onder andere de play-offs, zijn rol bij Anderlecht en zijn wens om ooit nog eens in het buitenland te spelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 3

Nieuwste reacties