Interview "Bekerfinale kan Cercle boost geven in play-off III"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 1 reacties
"Bekerfinale kan Cercle boost geven in play-off III"
Foto: © SC

Cercle Brugge wist zich woensdagavond in extremis te plaatsen voor de bekerfinale. Geert Broeckaert slaagde er in het seizoen 1984-1985 in de beker te pakken met Cercle en is dus goed gepositioneerd om de bekerkansen van het huidige team te beoordelen in een exclusief gesprek met ons.

Door Timothy Collard

De Vereniging schakelde op weg naar de finale onder andere Oostende, Club Brugge en Kortrijk uit. Broeckaert geeft toe dat Cercle in het begin wat geluk had met de loting, maar dat het wel respect verdient voor zijn bekerparcours. “Het was een beetje een samenloop van omstandigheden, maar in de wedstrijd tegen Kortrijk zat het toch eens mee voor Cercle”, begint de assistent-coach van Bergen.

Broeckaert denkt dat Cercle dit wel kon gebruiken in aanloop naar play-off III. “Je moet natuurlijk altijd afwachten tot de wedstrijd van zaterdagavond. Maar het bereiken van de bekerfinale zou hen wel eens een boost kunnen geven. Al denk ik dat als ze mogen kiezen tussen de beker winnen en het behoud, dat de keuze wel snel gemaakt zou zijn.”

“Cercle zal misschien wel mentaal in het voordeel zijn in play-off III. Daartegenover staat Beerschot, dat de laatste tijd toch wat problemen kende. Maar het voorbeeld van Cercle is iets waar iedere eersteklasser rekening mee moet houden. Vorig jaar maakten ze nog kans op play-off I, nu vechten ze tegen degradatie in play-off III”, besluit Broeckaert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 3

Nieuwste reacties