Reactie Been: "We brengen spanning in de play-offs"

Fabian Morren
| 25 reacties
Been: "We brengen spanning in de play-offs"
Foto: © SC

Racing Genk is samen met Standard de winnaar van de eerste speeldag. De Limburgers verrasten Anderlecht in eigen huis. Mario Been had geen probleem om toe te geven dat de zege gevleid was voor zijn team.

Fabian Morren in Anderlecht

Been was niet tevreden over de eerste helft. Anderlecht leek van Genk te mogen doen wat het wilde. "Het was echt heel slecht. Dat had ook te maken met het goeie spel van Anderlecht. We hadden veel problemen met de positie van De Zeeuw. Ik vroeg tijdens de rust om meer druk te zetten op hem, maar dat had niet meteen het gewenste effect in de tweede helft", vertelde de Nederlander.

Ook aan de tweede helft begon Genk slap, maar het invallen van Julien Gorius deed mee de wedstrijd kantelen. "Het inbrengen van Gorius was belangrijk", erkende ook Been. "Ik bracht hem in de plaats van Hyland, die matig stond te spelen en bovendien flirtte met een tweede gele kaart. Zo kregen we toch wat meer rust aan de bal en werd het wat beter. Nou ja, slechter dan de eerste helft kon ook moeilijk."

"Slecht spelen en toch winnen: leuk meegenomen!"

Genk scoorde twee keer uit een stilstaande fase. "Die kwaliteit hebben we. We hebben mensen met gestalte die kunnen scoren op stilstaande fases. Dit was niet onze allerbeste wedstrijd en we mogen onze ogen niet sluiten voor die eerste helft. Maar als je die dan toch kan winnen, doet dat veel deugd", aldus Been.

Dankzij deze overwinning doet Genk weer volop mee in de titelstrijd. "Het worden nog tien finales (negen wedstrijden in PO I én de bekerfinale, red.). We hebben weer spanning in de play-offs gebracht en dat is leuk. Het zullen nog heel spannende weken worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties