Nog vier Belgen dromen van Europa League

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Nog vier Belgen dromen van Europa League
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond staan de kwartfinales van de Europa League op het programma. Nog vier Belgen maken kans op een eindoverwinning in het tornooi. Drie van hen zullen ook effectief aan spelen toekomen.

Tottenham-Basel

Jan Vertonghen en Moussa Dembele kijken vanavond het Zwitserse Basel in de ogen. Tottenham is op papier favoriet, maar de Zwitsers gooiden al hoge ogen in het tornooi. Zo schakelden ze onderweg naar de kwartfinales Zenit Sint-Petersburg uit in de achtste finales.

Bij The Spurs worden zowel Dembele als Vertonghen in de basis verwacht. Die laatste was afgelopen weekend nog goed voor een assist en een doelpunt in de 1-2-overwinning bij Swansea.

Chelsea-Rubin Kazan

Ook Chelsea speelt zijn heenwedstrijd van de kwartfinales in eigen huis. The Blues nemen het op tegen Rubin Kazan, dat titelhouder Atlético Madrid uit het tornooi knikkerde. Kazan houdt de Russische eer hoog nadat zowel Zenit als Anzhi uit het tornooi gingen in de vorige ronde.

Achter de naam van Eden Hazard staat nog een vraagteken. De Rode Duivel maakte afgelopen maandag nog de negentig minuten vol in de halve finale van de FA Cup tegen Manchester United en start mogelijk op de bank. Coach Rafa Benitez kiest er mogelijk voor om wat te roteren door het drukke schema van de club. Zo speelt Chelsea in de komende weken de terugwedstrijd tegen Kazan en ontmoet het ook nog City en Tottenham in de vaderlandse competitie.

Fenerbahçe-Lazio

De laatste Belg in de Europa League is Luis Pedro Cavanda. De rechtsachter met Angolese roots komt evenwel niet in actie vanavond. Cavanda belandde in januari na een dispuut met zijn club in de B-kern en speelde sindsdien geen minuut meer voor Lazio.

Lazio schakelde in de voorgaande rondes tot tweemaal toe een Duits team uit. Eerst ging het Mönchengladbach van Filip Daems voor de bijl en vervolgens moest ook Genk-killer Stuttgart eraan geloven. De Italianen hebben met Libor Kozak ook de topschutter van de Europa League in huis. De Tsjech scoorde al acht doelpunten, waarvan een hattrick in de terugwedstrijd van de zestiende finales tegen Stuttgart.

Benfica-Newcastle

Het enige ‘Belgenloze’ duel vanavond is Benfica-Newcastle. Twee teams die aan mekaar gewaagd zijn en er alles zullen aan doen om door te stoten naar de halve finales. The Magpies willen hun seizoen graag nog wat extra kleur geven met succes in de Europa League.

In de vorige ronde toonde Newcastle zich helemaal aan het einde van de wedstrijd te sterk voor het Russische Anzhi. Papiss Cissé maakte het enige doelpunt in de dubbele confrontatie met het team van Guus Hiddink. In minuut 94 schoot de Senegalees Newcastle naar de halve finales.

Benfica van zijn kant hoopt nog steeds op een unieke dubbel. De Portugezen staan in de vaderlandse competitie aan de leiding en tellen vier punten meer dan het Porto van Steven Defour. Benfica schakelde onderweg naar de halve finales Leverkusen en Bordeaux uit en hoopt nu ook een Engels team te verslaan.

Kan Jan Vertonghen vanavond opnieuw scoren voor Tottenham? Waag er een gokje op bij Unibet. Als je 60 euro inzet op het feit dat de Rode Duivel vanavond het eerste doelpunt van de wedstrijd kan scoren, dan kan een gokje van 60 euro je maar liefst 960 euro opleveren. Stel je bonus van 60 euro aan wedtegoed veilig. Heb je nog geen account, open dan een account via DEZE WEBSITE en krijg 60 euro gratis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties