Interview Padt: "Een winnend team verander je niet zomaar"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Padt: "Een winnend team verander je niet zomaar"
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Vlak na de jaarwisseling viel Sergio Padt uit met een voetblessure. Een barstje zorgde ervoor dat de doelman zijn stek onder de Gentse lat moest afstaan. Op de koop toe arriveerde er een nieuwe coach in het Jules Ottenstadion en toonde Frank Boeckx zich een uitstekende doublure.

Door Cédric De Volder in Gent

“Op het eerste zicht leek de blessure nogal mee te vallen”, doet Padt zijn verhaal. “Maar na een drietal weken kreeg ik een terugval. Het was bijvoorbeeld moeilijk om met mijn linkervoet een deftige bal te trappen. Ondertussen zijn we zo’n vier maanden verder en ben ik sinds een drietal weken opnieuw speelklaar. Het komt er nu vooral op aan om matchritme op te doen met het tweede elftal.”

De blessure van de doelman van Jong Oranje viel haast gelijktijdig met de komst van Victor Fernandez bij de Buffalo’s. “Een blessure komt natuurlijk altijd ongelegen, maar in dit geval spreken we van extreme factoren”, aldus een eerlijke Padt. “Frank Boeckx heeft bovendien uitstekend gespeeld de voorbije weken. Maar dat geldt eigenlijk voor alle doelmannen hier. Het is voor mij nu belangrijk om op training hard te werken en te tonen dat ik opnieuw klaar ben voor het echte werk. Maar het is natuurlijk zo dat ik onder de trainer van nul moet beginnen.”

"Het is niet zo dat ik verwacht om zaterdag al opnieuw in de basis te staan"

De Nederlander beseft maar al te goed dat hem geen gemakkelijke opdracht wacht om zijn stek tussen de palen opnieuw op te eisen. “Momenteel kan je niet verwachten dat er veel veranderingen gebeuren binnen het team. De ploeg draait goed en de resultaten zijn eindelijk wat je van een club als Gent kan verwachten. Maar ik ben niet bang om de strijd aan te gaan. Het is dus zeker niet zo dat ik verwacht om pakweg zaterdag opnieuw in de basis te staan.”

Padt is er echter wel van overtuigd dat de Buffalo’s volgend jaar Europees voetbal kunnen spelen in het nieuwe Arteveldestadion. “Het is belangrijk om nu onze pijlen te richten op die eerste stek in onze groep. Daarna volgt dan het duel met de winnaar van de andere poule en is alles mogelijk. De spelersgroep is al met dat doel bezig sinds de winterstop en de focus is er zeker. Daarnaast is de kern duidelijk versterkt sinds de heenronde.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties