Interview Simaeys: "De beker is superbelangrijk"

Robby Morren
Robby Morren
| 15 reacties
Simaeys: "De beker is superbelangrijk"
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Racing Genk speelt op 9 mei de bekerfinale tegen Cercle Brugge. Jeroen Simaeys wil de beker bijzonder graag in de lucht steken. "Die beker is een hoofddoel van ons", benadrukt de verdediger in een gesprek met Voetbalkrant.

Door Robby Morren

De Limburgers wonnen de Beker van België al drie keer (in 1998, 2000 en 2009) en willen de trofee ook dit jaar aan hun palmares toevoegen. Racing Genk schakelde met Standard, Zulte Waregem en Anderlecht een pak toppers uit. Simaeys vindt de finaleplaats dan ook meer dan verdiend. 

“De beker is superbelangrijk. We hadden daar in het begin een hoofddoel van gemaakt. We hadden het al goed gedaan door Standard en Zulte Waregem uit te schakelen en dan moesten we tegen Anderlecht. Kara kende in Anderlecht dat ongelukkige moment met die strafschop, we waren blij dat we het daar op 1-0 konden houden en we hebben het thuis in die thriller afgemaakt. Ik vind dat we de finale absoluut verdienen door het parcours dat we hebben afgelegd en leuk omdat we vooraf hadden gezegd dat we alles op de beker wilden zetten."

Er zullen wellicht bijna 30.000 Genk-supporters afzakken naar het Koning Boudewijnstadion om hun ploeg naar de overwinning te schreeuwen. Toch zal Simaeys niet van die sfeer genieten tijdens de wedstrijd.

“30.000?”, schrikt Simaeys. “Dat is veel. Deze club heeft natuurlijk wel een traditie met de beker, de supporters hebben het al enkele keren mogen meemaken, zij weten wat het is. Aan de supporters en de sfeer zal het niet liggen.”

“Ik zal toch pas blij zijn als we de beker winnen. Tijdens de wedstrijd zelf zal ik niet denken dat ik me aan het amuseren ben. Ik kan daar niet van genieten. Tijdens de wedstrijd ben je bezig en valt alles weg. Als supporter is dat helemaal anders maar als speler ben je zo met die wedstrijd bezig waardoor je niet stilstaat bij die sfeer errond.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties