"We willen Europees voetbal in eigen stadion"

Frank Deckers
| 18 reacties
"We willen Europees voetbal in eigen stadion"
Foto: © SC

Zulte Waregem onderzoekt momenteel of ze bij Europese thuiswedstrijden toch in het eigen Regenboogstadion kunnen spelen. "Momenteel is het een kosten-batenanalyse, maar er is zeker nog veel veldwerk", aldus woordvoerder Cédric Tack.

Er zijn meerdere mogelijkheden voor Zulte Waregem. De club heeft een aanvraag gedaan om Europees voetbal te spelen in het stadion van tweedeklasser Westerlo en Essevee heeft ook al gepolst bij AA Gent. De fusieclub bekijkt nu ook de mogelijkheid om in hun eigen stadion te spelen.

“Het is nog heel voorbarig, maar we denken er inderdaad aan om ons eigen stadion aan te passen aan de Europese voorwaarden”, zegt Cédric Tack aan Het Nieuwsblad. “Momenteel is dat dossier nog in handen van het stadsbestuur, want de stad is eigenaar van het stadion. Maar op korte termijn hopen we ons onderzoek afgerond te hebben.”

De club laat wel weten dat er nog veel werk is. “Het veld moet vier meter breder worden, de zitjes moeten allemaal een rugleuning van 30 centimeter hebben, de lichtsterkte moet worden aangepast en de algemene voorzieningen moeten ook geoptimaliseerd worden”, zegt de woordvoerder. “Maar eerst moeten we nog Europees voetbal afdwingen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties