Interview "Dankzij de zege leven we weer, maar ook niet meer dan dat"

Frank Deckers
| 1 reacties
"Dankzij de zege leven we weer, maar ook niet meer dan dat"
Foto: © SC

Lorenzo Staelens is sinds het ontslag van Foeke Booy de nieuwe hoofdtrainer van Cercle Brugge. Hij begon zelfs met een overwinning tegen Beerschot, en dat terwijl de vereniging niet meer kon winnen in de competitie sinds 17 november.

“We zaten de voorbije maanden in de hoek waar de klappen vielen”, zegt Lorenzo Staelens aan onze redactie. “Het geluk moet ook eens aan onze kant staan, de spelers hebben dat zelf afgedwongen door er volledig voor te gaan.”

Na het ontslag van Booy moest Staelens het roer overnemen bij Cercle Brugge. “Ik had absoluut geen inspraak in het ontslag van Foeke. Dat is van bovenhand beslist. Wij moesten de beslissing van het bestuur ondergaan en zo snel mogelijk de klik maken. Ik moet zeggen dat mijn spelers dat geweldig hebben gedaan.”

“Er waren absoluut geen problemen tussen Booy en de spelers of de technische staf”, laat de nieuwe hoofdcoach weten. “Het bestuur wou het over een andere boeg gooien om toch maar de laatste kans te pakken en daar zijn ze in geslaagd. We moeten wel opletten voor teveel euforie want er volgen nog moeilijke wedstrijden.”

Sombere toekomst

“Ik blijf volgend jaar bij Cercle Brugge. Of we al dan niet degraderen heeft daar niets mee te maken. Ik weet echter niet of ik volgend seizoen nog hoofdtrainer ben. Misschien dat ik aanblijf als T1 als we in tweede klasse spelen.”

Het ontslag van Bob Peeters heeft niet het gewenste resultaat gehaald. Volgens Staelens had Peeters zijn C4 beter niet gekregen. “De resultaten zijn niet beter geworden sinds Bob zijn ontslag en hij lag nog goed in de groep. De vereniging had beter wat meer geduld gehad met hem, maar het bestuur zocht een oplossing en achteraf is het altijd makkelijk om te klagen.”

“Booy was echter wel zeer goed begonnen bij Cercle, maar na twee wedstrijden verliep het toch weer stroef. Hij heeft de ploeg wel naar de bekerfinale geleid maar dat is jammer genoeg ook het enige wat hij heeft kunnen bereiken bij de vereniging”, aldus een kritische Staelens.

Bekerfinale

“Aan de bekerfinale mogen mijn spelers nu niet denken”, vindt de hoofdcoach. “Die wedstrijd is na de play-offs dus we moeten ons nu honderd procent focussen op de resterende matchen tegen Beerschot. Het is wel mooi dat ze de finale hebben kunnen halen en dat is ook een verdienste van Booy.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws