Houben: "Evaluatie PO I moet positief zijn"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 55 reacties
Houben: "Evaluatie PO I moet positief zijn"
Foto: © SC

Racing Genk is opnieuw bezig aan uitstekende play-offs. De zeven op negen bewijst wederom dat de Limburgers het goed doen in de huidige competitieformule. "Ik ben een fan van play-offs", bekent voorzitter Herbert Houben.

De Genkse preses steekt in Het Laatste Nieuws niet onder stoelen of banken dat hij een voorstander is van het huidige systeem met play-offs. “Als je ziet dat er nog steeds vijf ploegen in de running zijn voor de titel, moet je daar blij om zijn”, zet Houben zijn woorden kracht bij.

“Play-off I geeft precies wat elke voetbalfan wil: meer topwedstrijden, meer spanning en meer sfeer in de stadions. Die kritiek op de puntenhalvering vind ik dan ook onterecht. Wie na veertig speeldagen aan de leiding staat is de verdiende kampioen, punt.”

Houben laat geen spaander heel van de clubs die hun voorsprong zagen slinken. “Clubs die een bonus hadden aan het begin van de play-offs en die ondertussen kwijt zijn, moeten niet zeuren. Dat is gewoon een bewijs dat het geleverde werk slecht is.”

De Limburgse voorzitter hoopt dan ook dat de evaluatie van het systeem positief zal zijn. “En als men iets wil doen aan de halvering van de punten? Dan beginnen we play-off I toch ook gewoon met nul punten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties