Interview Smolders & Verbist: "Concentreren ons op het sportieve"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Smolders & Verbist: "Concentreren ons op het sportieve"
Foto: © SC

Cercle Brugge kon na een knappe negen op negen afstand nemen van Beerschot. De winnaar van play-off III heeft dus een week extra om zich voor te bereiden op de eindronde. Voetbalkrant.com sprak met sterkhouders Bram Verbist en Tim Smolders.

Door Sander De Graeve

"Het is goed dat we die laatste wedstrijd niet meer hoeven te spelen", aldus Bram Verbist. "We kregen een aantal dagen vrij en kunnen de batterijen nu volledig opladen. Daarna gaan we er vol tegenaan om die eindronde voor te bereiden. Misschien komen er ook wat oefenmatchen aan, maar we moeten natuurlijk tegenstanders vinden. In zo'n periode zonder wedstrijden kunnen oefenmatchen erg belangrijk zijn."

Zijn jullie, als eersteklasser, favoriet in de eindronde?

"Dat is moeilijk te zeggen", aldus Tim Smolders. "Ik denk dat de ploegen erg goed aan elkaar gewaagd zijn. Moeskroen en Westerlo hebben al ervaring op het hoogste niveau. We moeten voorzichtig zijn, in de drie vorige jaren overleefde de eersteklasser de eindronde niet." Ook Bram Verbist blijft voorzichtig. "Ik zou niet zeggen dat we favoriet zijn. Het is een erg moeilijke poule. Bij Moeskroen zit veel talent van Lille en ook Westerlo is sterk. De kwaliteiten van Woluwe, waarmee ze die eerste periodetitel pakte, zullen ook niet helemaal verdwenen zijn. Details zullen het beslissen."

Jullie zitten nu wel in bloedvorm, of niet?

"We hebben de laatste drie wedstrijden gewonnen en brengen goed voetbal", beaamt Verbist. "Nu is het aan ons om dat zo lang mogelijk aan te houden. We moeten vooral wedstrijden winnen, op dit moment hoeft het niet mooi te zijn." Ook Smolders gelooft in de kwaliteiten van Cercle. "We hebben alleszins de kwaliteiten om het tot een goed einde te brengen. Die vorm is ook relatief. Moeskroen pakte ook vijftien op achttien. Die drie overwinningen geven natuurlijk wel moed. We moeten uitgaan van onze eigen sterktes."

Die negen op negen kwam er na de aanstelling van Lorenzo Staelens als coach, wat heeft dat teweeggebracht?

"Staelens verdient alle lof", aldus Smolders. "We zaten al een hele tijd dicht bij het neerzetten van een reeks, dat voelden we. We hadden enkel nog dat tikkeltje extra nodig en misschien was de aanstelling van Staelens wel net dat wat ons eroverheen zette."

Woluwe kan vandaag de licentie krijgen, maar Sint-Truiden zal dat niet zomaar laten gebeuren. Wat vinden jullie van deze situatie?

"Het is echt een situatie à la Belge", zegt Smolders. "Het is jammer dat het allemaal op het laatste moment moet gebeuren. Iets wat vooraf in regels gegoten kan worden, zorgt nu voor allerlei procedures. Dat is iets wat men ten allen tijde zou moeten vermijden." Verbist ligt er minder wakker van. "De regels zijn er, dus kan iedereen die gebruiken. Als alles geldig en in orde is, heb ik er geen probleem mee dat Woluwe die eindronde speelt. We mogen niet vergeten dat ze het sportief verdienen door die eerste periodetitel. Die zaken zijn echter niet iets waar wij ons moeten mee bezig houden."

Jullie concentreren jullie dus ten volle op het sportieve?

"Als speler moet je enkel aan het sportieve denken", volgens Smolders. "Spelers zijn geen juristen of rechters. Wij moeten ons focussen op het veld." Verbist hoopt dat de wedstrijden alvast niet in het gedrang komen. "Ik hoop dat het echt in orde is bij de start van de eindronde, dat we er echt aan kunnen beginnen. Ik wil niet halverwege die eindronde zien stilgelegd worden. Tegen Beerschot bewezen we al dat we ons op het sportieve kunnen focussen en alle randzaken kunnen vergeten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e - promotie

 Speeldag 1

Nieuwste reacties