Interview Fernandez: "Slechte transferpolitiek bij Barça"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 13 reacties
Fernandez: "Slechte transferpolitiek bij Barça"
Foto: © SC

Voetbalminnend Spanje heeft de afgelopen week een opdonder van jewelste gekregen. Hoe kijkt Victor Fernandez naar de afstraffing van zijn landgenoten in de Champions League?

Cédric De Volder in Gent

Dinsdag stuurde Bayern München FC Barcelona met een 4-0-kater het vliegtuig richting Catalonië op. Een dag later ging het licht uit bij Real Madrid in Dortmund. Los Blancos gingen met 4-1 de boot in. Ook in België is de laatste maanden een Spaanse voetbalkolonie neergestreken. Hoe kijkt Gent-coach Fernandez naar de optater die het Spaanse voetbal te verwerken heeft gekregen?

“Het is geen grote verrassing dat Real en Barcelona het onderspit moesten delven”, verrast de ex-trainer van onder andere Zaragoza en Real Betis. “In de halve finales van de Champions League is het bijna de normaalste zaak van de wereld dat de thuisploeg aan het langste eind trekt. Maar ik ben vooral verrast door de manier waarop de Duitse teams de vloer hebben aangeveegd met beide Spaanse grootheden.”

"In de halve finales van de Champions League is het bijna de normaalste zaak van de wereld dat de thuisploeg aan het langste eind trekt"

De 52-jarige oefenmeester stond ooit zelf op het punt om aan de slag te gaan in Santiago Bernabeu. Hij is vooral ontgoocheld in wat Real Madrid liet zien in Dortmund. “Real is een ploeg die op een fysieke manier kan voetballen. Bovendien zijn hun counters op zo’n momenten levensgevaarlijk. Ze kwamen tegen Borussia echter op geen enkel moment in hun normale spel. Al is dat natuurlijk ook de verdienste van de Duitsers. Bayern is dan weer één van de beste teams in Europa. Maar je kan geen conclusies trekken op basis van één wedstrijd.”

Toch weigert Fernandez gewag te maken van een machtswissel. “De kern van zowel Barça als Real is relatief jong. Bovendien zullen er in het tussenseizoen opnieuw enkele spraakmakende transfers worden gerealiseerd”, legt de analist in Fernandez uit. “Vooral Barcelona had te leiden onder een slecht transferbeleid. De laatste jaren gaven ze op Camp Nou bijna tweehonderd miljoen euro uit aan inkomende transfers. Amper twee spelers daarvan kunnen aanspraak maken op een basisplaats. Maar ik panikeer niet. Het Spaanse voetbal is niet dood.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties