"Voor mij staat hij in het rijtje van Witsel en Carcela"

"Voor mij staat hij in het rijtje van Witsel en Carcela"
Foto: © SC

Paul-José Mpoku is ongetwijfeld de revelatie bij Standard in de play-offs. De aanvaller scoorde al vier keer op rij en is zich aan het opwerken tot vaste basisspeler.

Standard-kenner Wilfriend van Moer gaf aan Het belang van Limburg zijn mening over de 21-jarige Mpoku. “Mpoku heeft een tijdje nodig gehad om zich aan te passen aan de eerste ploeg. Aanvankelijk vond ik hem iets te speels, maar hij zet zich steeds meer door. Ik denk dat Rednic daar voor veel tussenzit", aldus Van Moer.

"Vroeger liet Mpoku zijn mannetje wel eens lopen bij balverlies, maar nu vliegt hij er meteen achteraan. Rednic hamert er dan ook op dat aanvallende spelers ook hun verdedigende werk moeten doen. Mpoku is een ploegspeler, technisch sterk, krachtig en hij heeft een goed schot. Hij moet alleen nog net iets klaarder kijken.", zei Wilfriend van Moer.

“Vorig seizoen maakte hij bij de beloften een twintigtal goals en gaf hij twaalf assists. Hij was een van de sleutelspelers", aldus zijn jeugd-coach José Jeunechamps in HBVL. “Mpoku is zeer balvast en sterk in 1 tegen 1-situaties. Hij moet alleen nog aan zijn snelheid en efficiëntie werken. Voor mij staat hij in het rijtje van Witsel en Carcela.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties