Interview Uchebo: "Het gevaar brengt het beste in ons naar boven"

Uchebo: "Het gevaar brengt het beste in ons naar boven"
Foto: © SC

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Cercle Brugge begint zondag aan de play-offs. Onder Lorenzo Staelens heeft de ploeg een vaste vorm aangenomen waaraan alleen bij blessures of schorsingen geraakt wordt. Michael Uchebo profiteerde daarvan om zich als de vaste spits op te werpen.

De Nigeriaanse aanvaller werd als targetspits binnengehaald en liet zich de laatste weken opmerken. Als aanspeelpunt en als breekijzer, want de 1m94 lange spits speelde een cruciale rol in de PO III en in de halve finale van de Beker van België tegen Kortrijk. "Ik krijg enorm veel vertrouwen van Lorenzo Staelens", vertelde hij aan Voetbalkrant.com. "Ik vind ook dat we beter spelen sinds hij overnam. Hij koos er voor om een vaste basisploeg op te stellen en dat rendeert."

Ook voor Uchebo, die dit seizoen meer schipperde tussen bank en basis dan eender wie. "Het was niet makkelijk, dat geef ik toe. Maar ik ben er ook de man niet naar om te klagen. Als je altijd wint, is het makkelijk om een vaste basiself op het plein te brengen. Als je verliest, moet je beginnen nadenken wat je kan veranderen. Ik heb ook op rechts gespeeld dit seizoen, maar dat is normaal mijn plaats niet. De trainer moest iets proberen. Ik probeer eender waar mijn job te doen."

"In eerste klasse blijven is zoveel belangrijker dan die bekerfinale"

Zondag begint Cercle Brugge de play-offs tegen Moeskroen. Na Beerschot weer een strijd op leven en dood. "We leven er met vertrouwen naartoe, dat zie ik ook in de ploeg", knikt Uchebo. "We mogen het wel niet makkelijk opnemen, want tweedeklassevoetbal is helemaal anders dan wat we tot nu toe gewoon waren. Het zal voor een groot deel vechten worden, maar dat was het ook tegen Beerschot. En al de druk ligt ook bij ons: wij mogen niet zakken en die drie andere ploegen hebben niets te verliezen, enkel te winnen."

Uchebo voorspelt dan ook regelrechte oorlogen. "Tweedeklassers leggen er hun hoofd voor, dat weet ik. Gelukkig spelen wij de laatste tijd ook beter. Hoe dat komt? Misschien net omdat we in gevaar zijn en dat het beste in ons naar boven haalt. We dwingen nu wel kansen af, iets wat we de rest van het seizoen bijna niet gedaan hebben."

Volgende donderdag staat met de bekerfinale nog een toetje op het menu, maar verder dan het hoofdgerecht wil Uchebo nog niet denken. "Die bekerfinale is mooi en die moeten we ook proberen winnen, maar mijn hoofd zit bij die eindronde. Zondag moeten we de drie punten pakken en als dat gebeurd is, wil ik over de Beker praten. Het zou een mooie prijs zijn, maar in eerste klasse blijven is zoveel belangrijker."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e - promotie

 Speeldag 1

Nieuwste reacties