"Barcelona had Vilanova nooit moeten aanstellen"

Frank Deckers
| 0 reacties
"Barcelona had Vilanova nooit moeten aanstellen"
Foto: © SC

Barcelona kan dit jaar enkel nog de landstitel winnen. Ondanks dat de Catalaanse ploeg blijft zeggen dat de titel hun grootste doel was, blijft de uitschakeling in de Champions League en beker nazinderen.

Ex-voorzitter Joan Laporta is niet tevreden over het beleid van zijn favoriete club. “Barcelona heeft een fout gemaakt door Vilanova aan te stellen als hoofdcoach. Ze schoven Tito naar voren omdat ze nerveus waren over wie Pep zou moeten opvolgen, maar het was te vroeg voor hem", zegt Laporta. "Tito is een goede coach en heeft veel geleerd van Pep, maar Barcelona heeft een fout gemaakt door nu al Vilanova als hoofdtrainer aan te stellen”, aldus Laporta.

Vilanova kon zich dit seizoen ook niet volledig focussen op zijn job. De trainer kreeg opnieuw speekselklierkanker. Laporta vindt dat Barcelona een vervanger had moeten aanstellen. “Het bestuur had een nieuwe coach moeten halen, die tenminste tot het einde van het seizoen zou blijven. Tito zou dan zonder stress kunnen revalideren. Ik begrijp dat dit geen makkelijke beslissing zou zijn voor het bestuur, maar deze beslissing had wel genomen moeten worden”, aldus een kritische Laporta.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties