Juventus is opnieuw een topclub

Frank Deckers
| 2 reacties
Juventus is opnieuw een topclub
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Juventus is voor het tweede jaar op rij landskampioen geworden. De topclub uit Turijn heeft het omkoopschandaal van 8 jaar geleden volledig verwerkt en wil absoluut opnieuw de topclub van vroeger worden.

Tien jaar geleden was Juventus de verliezende finalist van de Champions League. De Serie A was een van de sterkste competities ter wereld, maar na het omkoopschandaal en de terugzetting van Juventus naar de Serie B is de Italiaanse competitie afgezakt.

Dit jaar heeft Juve voor de tweede keer op rij de titel gepakt. Onder leiding van Antonio Conte is De Oude Dame opnieuw een ploeg geworden die kan meestrijden in Europa. In de Champions League zijn ze in de kwartfinale uitgeschakeld door Bayern München. Het team had in de groepsfase nog Chelsea uit het toernooi geknikkerd.

2012 was een boerenjaar voor Juventus. In de Serie A waren ze de ploeg die het meeste doelpunten had gemaakt, meeste punten en zeges behaalde en minste doelpunten had binnen gekregen. Ze hebben zelfs het clubrecord van 93 punten met één punt verbroken.

Sinds vorig seizoen speelt Juventus in hun eigen nieuwe stadion. De Oude Dame is de enige Italiaanse ploeg die zelf eigenaar is van een stadion. Juve heeft de voorbije jaren ook fors uitgehaald op de transfermarkt door onder andere Paul Pogba over te nemen van Manchester United en Andrea Pirlo van AC Milan.  

Nieuwe generatie

Juventus staat momenteel autoritair op kop in de Serie A met elf punten meer dan de tweede in stand Napoli. Met nog drie speeldagen te gaan, is er geen team dat De Oude Dame kan bedreigen. De ploeg van Conte verloor nog maar vier wedstrijden dit seizoen en stevent af op een monsterscore.

Ondanks de vooruitgang van Juve is het niet de meest invloedrijke club in Italië. AC Milan kon profiteren van de problemen in Turijn om uit te groeien tot de meest toonaangevende ploeg van het land. De Oude Dame is bijna 600 miljoen dollar waard maar dat is nog steeds 300 miljoen minder dan Milan.

De toekomst ziet er wel rooskleurig uit voor het team. Aangezien ze als enige club in Italië een stadion bezitten kunnen ze in de toekomst meer inkomsten genereren en de plaats van Milan inpakken. Juventus heeft een donkere periode achter zich liggen, maar binnen enkele jaren zal de ploeg uit Turijn ongetwijfeld terug de Europese topclub van weleer zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties