Manchester City wint zonder Kompany

Bjorn De Cock

Vincent Kompany kreeg rust van Roberto Mancini en zat zelfs niet op de bank. Manchester City nam het op tegen West Bromwich Albion met Romelu Lukaku in de basiself.

West Bromwich Albion begon goed aan de wedstrijd zonder echt voor gevaar te zorgen. Manchester City kwam nadien beter in de wedstrijd. Het dreigde al enkele keren vooraleer Dzeko met een mooie volley kon scoren. Milner raakte kort voor de pauze nog de paal met een schot vanop 25 meter.

West Bromwich Albion begon ook sterk aan de tweede helft. De Baggies kregen een vrije trap juist buiten de rechthoek die door Rosenberg op de deklat geknald werd. Hetzelfde spelbeeld nadien zoals in de eerste wedstrijd. Manchester City kwam opzetten en had enkele kansen om hun voorsprong uit te breiden.

West Bromwich kon zich op het einde van de wedstrijd nog herpakken en nog enkele kansen versieren. Het bleef echter 1-0 voor Manchester City waardoor de Citizens zeker zijn van rechtstreekse kwalificatie voor de Champions League volgend seizoen.