Reportage Genk- en Cerclefans zijn er klaar voor!

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
Genk- en Cerclefans zijn er klaar voor!
Foto: © SC

Voor de aftrap zat de sfeer er goed in. In de de twee supportersdorpen vloeide het bier al rijkelijk en de ambiance werd verzorgd door onder meer Pat Krimson. Onder het atomium werd flink gevierd en ook Cercle- voorzitter Paul Vanhaecke was in zijn nopjes.

Sander De Graeve in Brussel

"Het is eindelijk nog eens een wedstrijd waar we zonder zorgen naar kunnen kijken, nu is het genieten geblazen", aldus de Cercle-praeses. Even verderop heeft een Club-supporter zich handig vermomd als Cercle-fan. "Mijn vriendin Tamara is voor Cercle", aldus Ben. "Vandaag ben ik ook groen-zwart en in de eindronde supporter ik ook voor Cercle. Ik zou graag volgend jaar ook twee derby's meemaken, ook al zorgen die voor spanningen thuis (lacht). Bakenga mag scoren van mij, dan scoort er toch iemand van Club Brugge."

Wel een echte groen-zwarte supporter in hart en nieren, maar iets minder zeker van zijn stuk is Hannes Dugardein."In alle eerlijkheid moet ik zeggen dat ik denk dat Genk gaat winnen. Cercle is echter al de grote winnaar door hier te staan. Om aan het eind van een erg moeilijk seizoen hier nog een feestje te kunnen bouwen is echt zalig. Dat is typisch de Cercle-familie. We blijven samen en bouwen een feestje, ondanks alle tegenslagen."

In het Genkse kamp zorgt Pat Krimson voor de sfeer. Midden het feestgedruis vinden we Dirk Notelaars uit Maasmechelen. Mét authentieke Genk-vlag. "Ik heb er wel vertrouwen in, al stel ik me de vraag of we ons niet te veel druk opgelegd hebben. Het lijkt wel de kroniek van een aangekondigde overwinning. Volgens mij wordt het 3-1 of 2-1 straks.

Ook de Genkse vrouwen zijn talrijk aanwezig. Tussen alle hevigheid komen we Nathalie, Annelies en Machteld tegen (zie foto bovenaan). "Ik ben al fan van Genk sinds mijn geboorte", aldus Annelies. "Ik ben in Genk geboren en getogen", vult Matchteld aan. "Het wordt 3-0!" Als we vragen wie gaat scoren klinkt het in koor: "Jelle Vossen!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties