Interview Louwagie: "Europees voetbal zou Gent een boost geven"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 93 reacties
Louwagie: "Europees voetbal zou Gent een boost geven"
Foto: © SC

Na een kwakkelseizoen speelt KAA Gent komend weekend de finale van play-off II tegen OH Leuven. "We mogen dan wel favoriet zijn, elke finale is moeilijk", geeft Michel Louwagie fijntjes aan.

Door Cédric De Volder

Na een ware remonte onder Victor Fernandez slaagden de Buffalo’s er relatief gemakkelijk in om hun poule in play-off II te winnen. Komende weekend staat de finale van die nacompetitie op de agenda. Tegenstander is OH Leuven.

"Europees voetbal in het nieuwe stadion zou de club een boost geven. Zo'n avontuur is ook goed voor het imago van KAA Gent"

“Het klopt dat Gent favoriet is voor de eindwinst in play-off II”, vertelt Louwagie in een gesprek met Voetbalkrant.com. Maar elke finale is moeilijk. Ik wil graag de vergelijking maken met de bekerfinale van vanavond. Genk is torenhoog favoriet, maar zelf verwacht ik veel van Cercle Brugge. Het is dus belangrijk om de tegenstander niet te onderschatten.”

De blauwhemden willen wat graag een ticket voor de Europa League bemachtigen. Tegen OHL kan een eerste stap richting succes alvast worden gezet. “Europees voetbal in het nieuwe stadion zou de club een boost geven”, kijkt de algemeen manager vooruit. “Het zou er ook voor zorgen dat onze abonnementenverkoop opnieuw de hoogte inschiet. En we verkochten al heel wat seizoenskaarten meer dan pakweg voor deze voetbaljaargang. En we mogen natuurlijk niet vergeten dat een Europees avontuur goed is voor het imago van de club.”

"Waar KAA Gent over vijf jaar zal staan? Het is sowieso de bedoeling dat de club blijft groeien. Hopelijk kunnen we ook een titel bijschrijven op ons palmares. Maar zoiets komt niet op bestelling"

Voor de jaarwisseling stond het Jules Ottenstadion in lichterlaaie. Hier en daar werd zelfs geopperd dat de Buffalo’s moesten opletten om niet in play-off III te verzeilen. Maakt dat Europees ticket het seizoen goed? “De doelstelling van de club was de kwalificatie voor play-off I. De vaststelling vandaag is dat we dat jammer genoeg niet hebben kunnen bewerkstelligen. Ik wil niet op de feiten vooruitlopen, maar een Europees ticket is gewoon een extraatje. In dat geval spreek ik hoogstens van een matige jaargang.”

De Oost-Vlamingen zaten een decennium geleden nog aan de rand van het faillissement. Uitstekend management door onder anderen Louwagie en voorzitter Ivan De Witte zorgden ervoor dat de Buffalo’s anno 2013 een voortrekker zijn geworden in Vlaanderen op vlak van voetbal en professionalisme. Waar wil de manager de club zien binnen een vijftal jaar? “De toekomst voorspellen in sport is quasi onmogelijk”, besluit Louwagie. “Het is sowieso de bedoeling om als club te blijven groeien. Hopelijk kunnen we ook een titel bijschrijven op ons palmares. Maar je weet natuurlijk ook dat zoiets niet op bestelling komt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties