Reactie Staelens: "We zijn met opgeheven hoofd van het veld gestapt"

Staelens: "We zijn met opgeheven hoofd van het veld gestapt"
Foto: © SC

Lorenzo Staelens kwam als verliezer van de bekerfinale uit de bus, maar ging dadelijk met de spelersgroep even naar de kleedkamer om hen duidelijk te maken dat ze mogen fier zijn op hun prestatie.

"We zijn natuurlijk ontgoocheld dat we pas vijf minuten voor tijd het bijltje leggen", zei Staelens. "Ik vind dat we een heel goeie eerste helft gespeeld hebben met ook een paar goede kansen. Ik ben enorm trots op mijn spelers dat ze ondanks de druk van de eindronde zo'n prestatie konden neerzetten. We hebben het Genk heel moeilijk gemaakt. En dit was toch een duel tussen de laatste in de stand en een ploeg die nog steeds eerste kan worden."

Staelens ging zijn ploeg dan ook direct een hart onder de riem steken. "Mijn spelers mochten met opgeheven hoofd van het veld stappen. Ze hebben de finale mee helpen maken en we zijn zeker niet afgegaan. Ik heb hen gezegd dat als ze nog vijf zulke wedstrijden spelen, we nooit naar tweede klasse zakken. Het is op een stilstaande fase aangekomen, maar Genk heeft ook zoveel power en mijn jongens zaten dood. Maar Cercle is er voluit voor gegaan, dan mag je jezelf niets verwijten", vond Staelens.

Nochtans moest hij door het uitvallen van Bernt Evens een last minute wijziging doorvoeren. "Op dat moment moet je kiezen. Ik kon ook Buyl inbrengen, maar dat zou niet eerlijk geweest zijn gezien zijn leeftijd. En dan kies je voor Rudy omdat die toch wat meer ervaring heeft en trek je D'Haene een rij achteruit. En ik vond dat hij het goed deed. Hij heeft bij Club Brugge trouwens nog op die positie gespeeld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties