Van der Elst: "Adu kan enkel in dienende rol spelen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 25 reacties
Van der Elst: "Adu kan enkel in dienende rol spelen"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Enoch Adu werd in de wintermercato met tromgeroffel binnengehaald op Jan Breydel. De Ghanees kon echter nog niet volledig overtuigen.

Adu speelde tot voor de jaarwisseling bij het Deense Nordsjaelland. Na het Champions League-duel tegen Chelsea kreeg de verdedigende middenvelder complimenten van onder anderen John Terry en David Luiz. In West-Vlaanderen zit de Ghanees echter vooral op de bank.

Door de resem geblesseerden op het blauw-zwarte middenveld kijkt de verdedigende middenvelder tegen speelminuten aan. Ook in Ghanese media toonde Adu zich niet minder ambitieus. “Ik wil Club Brugge helpen bij het winnen  van prijzen. Maar het is moeilijk om niet aan te spelen toe te komen als je elke dag keihard werkt. Ik wil elke wedstrijd spelen. Hopelijk valt het oog van de trainer binnenkort op mij.”

Ook Franky Van der Elst ziet wel wat in zijn opvolger, maar beseft dat Ryan Donk eerste keus zal zijn op de positie voor de verdediging. “Adu is een speler voor één positie, in een dienende rol voor de verdediging”, aldus de ex-aanvoerder van blauw-zwart in Sport/Voetbalmagazine. “Maar zijn passing kan beter. Ik twijfel er dan ook aan of hij kan uitgroeien tot een vaste waarde. Donk heeft bij de coach nog een streepje voor, denk ik.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties