Interview Van Geneugden: "Finale play off II is een toetje"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 7 reacties
Van Geneugden: "Finale play off II is een toetje"
Foto: © SC

Zaterdagavond speelt Oud-Heverlee Leuven de heenwedstrijd in de finale van play off II tegen AA Gent. OHL begint aan de partij als underdog, maar wil vooral in de thuiswedstrijd een goed resultaat neerzetten. Voetbalkrant.com had een gesprek met coach Ronny Van Geneugden.

Door Timothy Collard

Oud-Heverlee Leuven is een team in volle groei. Nadat de club in 2011 naar eerste klasse promoveerde, volgde een jaar later het behoud op het hoogste niveau. Dit seizoen zette het team van Ronny Van Geneugden een volgende stap in zijn groeiproces. Het verzekerde zich al vrij snel van het behoud en won vervolgens zijn groep in play off II. Nu mag de club zich opmaken voor een dubbele confrontatie met AA Gent.

"Finale play off II is een toetje"

“Het is ongelofelijk wat we tot nu toe al hebben verwezenlijkt. OHL is toch niet echt een traditionele eersteklasser, dus dat is mooi. Je kan dus wel zeggen dat deze play off-finale een toetje is voor ons”, zo vertelt Van Geneugden. “Het is mooi voor onze supporters dat dit er nog bij komt, en we zetten mooie stappen in de nog prille carrière van Oud-Heverlee Leuven.”

De oefenmeester van de Leuvense club denkt echter helemaal nog niet aan Europees voetbal. “We gaan vol voor een goeie prestatie in eigen huis. Als we in die opzet slagen, dan kunnen we eventueel op een bepaalde manier gaan spelen in Gent. Maar we denken nog niet aan een Europees ticket. Onze enige doelstelling is AA Gent uitschakelen, verder kijken we nog niet.”

"Gent kocht voor het seizoen onze beste speler weg. Dat zal nooit andersom gebeuren"

Van Geneugden legt de druk ook bij De Buffalo’s.”Gent wil volgend seizoen graag Europees spelen in zijn nieuwe stadion. Ze hebben tijdens de winterstop enkele aankopen gedaan en hun doelstelling is om play off II te winnen. Gent kocht voor het seizoen ook onze beste speler weg (De coach doelt op Jordan Remacle, nvdr.). Dat zal nooit andersom gebeuren.”

Oud-Heverlee Leuven is zich meer en meer aan het profileren als een waardige eersteklasser. De club maakte dit jaar een rustig seizoen door met enkele uitschieters. Dat is ook Van Geneugden niet ontgaan. “Eerlijk: er zijn dit seizoen enkele dingen gebeurd waar ik geen rekening mee hield. We speelden goed voetbal en stonden voor nieuwjaar in de top zes met een derde plaats als hoogste piek.”

"Oud-Heverlee Leuven is een voorbeeldclub"

“We hebben ook voor het derde jaar op rij iemand die hoog staat in de topschuttersstand. In tweede klasse was dat Harbaoui, vorig seizoen Remacle en dit jaar was dat Ibou. En nu bereiken we de finale  van play off II. Je probeert daar wel altijd naar toe te werken, maar om het om te zetten in de praktijk, dat is nog altijd iets anders.”

Een stabiele eersteklasser worden is de volgende grote stap die OHL wil zetten. “Het is nog maar de vraag hoe hoog het plafond van deze club reikt.”, aldus de voormalige Genk-coach. “Het is ons tweede jaar in eerste nationale, nu is het zaak om een stabiele eersteklasser te worden. OHL is een voorbeeld, met het ‘low profile’ en de supporters die op de eerste plaats komen. Zij staan in de picture”, besluit Van Geneugden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties