Interview Iachtchouk: "Vooral over bekerfinale gesproken"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Iachtchouk: "Vooral over bekerfinale gesproken"
Foto: © SC

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

Zondag trekt Westerlo naar Jan Breydel om er Cercle Brugge partij te geven. Vooral voor Oleg Iachtchouk wordt het een blij weerzien met zijn ex-teammaats.

Door Cédric De Volder

Cercle begon uitstekend aan de nacompetitie met een 0-3-winst op het veld van Moeskroen-Péruwelz. Westerlo daarentegen geraakte niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen WS Woluwe. Om uitzicht te houden op promotie doen de Kemphanen er dus best aan te winnen tegen De Vereniging.

“Eigenlijk moet je in een eindronde je thuiswedstrijden winnen”, vertelt Iachtchouk in een gesprek met Voetbalkrant.com. “We zijn daar vorig weekend niet in geslaagd, maar dat wil niet zeggen dat het over is. Er komen nog genoeg kansen om het puntenverlies goed te maken.”

"In een eindronde moet je de thuiswedstrijden winnen. Maar er komen nog genoeg kansen om het puntenverlies goed te maken"

Voor Iachtchouk wordt het zondag alvast een speciale dag. De Oekraïner speelde van 2007 tot 2012 voor de Bruggelingen. Er was bij aanvang van het seizoen echter geen plaats meer voor de ex-aanvaller van Anderlecht bij de groenhemden. De oplossing was tweede klasse met Westerlo.

“Ik heb een lange tijd bij Cercle gevoetbald en in dat opzicht is het leuk om die mensen terug te zien. Maar het is niet zo dat die wedstrijd met rood staat aangestipt in mijn agenda. Ik voetbal nu voor Westerlo en heb er een verbintenis tot het einde van dit seizoen. Daarna zien we wel weer verder.”

"Ik heb nog contact met ploegmaats van bij Cercle. Maar dat ging de voorbije weken vooral over de bekerfinale van gisterenavond"

Maar heeft hij nog contact gehad met spelers van Cercle naar aanloop van de wedstrijd? “Ik heb nog contact met ex-ploeggenoten”, besluit Iachtchouk. “Maar dat ging de voorbije weken vooral over de bekerfinale van gisterenavond (Cercle verloor de finale van Genk met 0-2, nvdr.). Niet over de wedstrijd in de eindronde.”

Iachtchouk is nog twijfelachtig voor het duel tegen zijn ex-ploeg. De aanvaller kampt al enkele weken met een blessure. Het is afwachten of de Oekraïner de wedstrijd van zondag haalt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e - promotie

 Speeldag 1

Nieuwste reacties