Jol: "Enkel mathematisch niet zeker van behoud"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Jol: "Enkel mathematisch niet zeker van behoud"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De degradatiestrijd in de Engelse Premier League is ongemeen spannend. Met nog twee speeldagen te gaan zijn acht ploegen nog niet zeker van het behoud. "We voelen ons nochtans veilig", aldus Martin Jol.

Reading en Queens Park Rangers zijn al zeker dat ze volgend seizoen hun geluk noodgedwongen moeten beproeven in de tweede klasse. Verder staan maarliefst acht ploegen op een zakdoek van zes punten bij elkaar. Met nog twee speeldagen te gaan kondigt de degradatiestrijd zich ongemeen spannend aan.

Eén van die teams is Fulham. De ex-club van Moussa Dembelé kampeert momenteel op een twaalfde stek met veertig punten. Een punt tegen Liverpool is genoeg om morgen zeker te zijn van een verlengd verblijf in de Premier League.

Met het behalen van dat veertigste punt viel er een druk van onze schouders”, aldus Jol op Sky Sports. “Dat aantal is zeker niet slecht, gelet op het zware schema dat we speelden. We voelen ons redelijk veilig. We hebben immers nog een buffer. Enkel mathematisch kan er nog veel gebeuren.”

Bovendien heeft de Nederlandse trainer ook wat zorgen met het oog op volgend seizoen. Dimitar Berbatov wordt namelijk langs alle kanten bestookt met een potentiële transfer. “Dat is niet aan de orde”, besluit Jol. “Berbatov heeft nog een contract voor een seizoen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties