Wie wordt 'Scheidsrechter van het Jaar'?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 16 reacties
Wie wordt 'Scheidsrechter van het Jaar'?
Foto: © SC

Met de verkiezing van de 'Profvoetballer van het Jaar' worden ook de scheidsrechters in de bloemetjes gezet. Wie is volgens de profspelers de beste spelleider in de Jupiler Pro League?

Eerder raakte al bekend dat Carlos Bacca, Maxime Lestienne, William Vainqueur, Dieumerci Mbokani en Jelle Vossen genomineerd zijn voor ‘Profvoetballer van het Jaar’.

De profvoetballer op de Belgische velden brachten echter ook hun stem uit op de spelleiding. Her en der werd het een ietwat vreemd schouwspel. De laatste weken staat de arbitrage immers geregeld onder vuur.

De genomineerden zijn Jerôme Efong Nzolo, Sebastien Delferière en Johan Verbist. Dat meldt Het Nieuwsblad, dat de verkiezing organiseert. Laatstgenoemde leidde donderdagavond nog de bekerfinale tussen Cercle Brugge en KRC Genk in goede banen.

De laatste drie seizoenen ging de trofee telkens naar Frank De Bleeckere (foto). De voormalig topscheidsrechter won de verkiezing in totaal zeven keer. Recordhouder is Marcel Van Langenhove met acht awards.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties