Anderlecht speelt zondag tegen Essevee voor de titel

Anderlecht speelt zondag tegen Essevee voor de titel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De titelstrijd wordt zondag in het Astridpark beslist. Anderlecht deed wat het moest doen op het veld van Lokeren en won met 2-4. Zulte Waregem speelt zondag tegen de regerende landskampioen om de titel na winst tegen Club Brugge dat uitgeschakeld is.

Anderlecht moest voor de levensbelangrijke verplaatsing naar Lokeren kapitein Lucas Biglia missen wegens ziekte. Zijn vervanger werd de Nederlander Demy de Zeeuw, zondag nog auteur van een cruciaal doelpunt in Genk. Paars-wit kwam met de intentie van 'winnen en we zullen wel zien' afgezakt naar Daknam. Geen champagne voorzien op de bus, maar de Trofee was wel aanwezig in het stadion.

Kljestan breekt de ban

Anderlecht maakte zijn intenties ook waar. Het balbezit werd opgeëist en na tien minuten had Mbokani al een serieuze kans om de score te openen, maar de Congolees schoot pal op Lazic. En een dikke vijf minuten later moest diezelfde Lazic de kopbal van Mbokani onder zijn lat vandaan halen na een schitterende actie van Suarez. Lokeren moest terug en rekende op de counter, maar met één (statische) spits is dat geen evidentie.

John van den Brom kreeg in de dug out mee dat Zulte Waregem net een strafschop had omgezet en Brugge met tien stond. Paars-wit stak een tandje bij en de volgende kans was wel raak. Jovanovic zwierde een vrije schop de zestien in. De beresterke Wasilewski kopte terug naar de tweede paal en daar kon Kljestan vrij makkelijk in het lege doel koppen. 

Anderlecht domineerde, maar ging niet nadrukkelijk op zoek naar de tweede - geruststellende - treffer. Het volstond van te controleren, maar dat brak hen bijna zuur op. Deschacht ging aan Mokulu hangen en scheids Delferière wees naar de stip. De Brusselaars misten er zelf al veel en Maric faalde nog niet vanop elf meter, maar deze keer was Proto wel op de afspraak en haalde de trap uit het hoekje. En ondertussen maakte Zulte Waregem alvast duidelijk dat het in de laatste match moest gebeuren, want Essevee stond met 2-0 voor tegen Club.

El Magico

Nog voor de rust zette Matias Suarez met zijn tweede goal in evenveel wedstrijden Anderlecht op rozen. De Argentijn drong aan, mocht doorgaan en legde het leer simpel in doel. En drie minuten ver in de tweede helft was het helemaal gedaan: Jovanovic vond Suarez en die knalde zijn tweede in doel. El Magico is terug! Lokeren bakte er nog weinig van en Anderlecht mocht in een zetel de wedstrijd uitvoetballen.

Het was dus vooral met een half oog naar de andere wedstrijd kijken. En daar bracht Donk weer alle spanning in de match (2-1). Nagelbijtend zat het Anderlechtpubliek met radio's en gsm's Zulte Waregem-Club te volgen. Maar daar maakten De fauw en Leye snel komaf met de titelambities van blauw-zwart en Demy de Zeeuw maakte de prestatie van paars-wit helemaal af met een schot in het dak van het doel. De tegentreffers van Harbaoui en Taravel waren er enkel voor de statistieken. Zondag volgt dus de thriller in het Astridpark.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties