Anderlecht-spelers verdienen 100.000 euro aan titel

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 7 reacties
Anderlecht-spelers verdienen 100.000 euro aan titel
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

De spelers van Anderlecht krijgen elk honderdduizend euro bij het pakken van de titel. In tegenstelling tot vorig jaar moeten de paarshemden niet wachten tot de Champions League-kwalificatie om de nullen op de bankrekening te zien verschijnen.

Elke speler van paars-wit krijgt een premie van honderdduizend euro voor een Belgische landstitel. Dat schrijft La Dernière Heure. De spelers en het clubbestuur kwamen de premie al overeen voor de start van play-off I. Het bedrag heeft dus niets te maken met de belabberde start in de nacompetitie.

Ook vorig seizoen kregen onder anderen Silvio Proto, Dieumerci Mbokani en Lucas Bigla al honderdduizend euro voor de landstitel. Dat bedrag werd echter pas overgemaakt na de Champions League-kwalificatie tegen AEL Limassol. Door de winst van de trofee door Chelsea moest paars-wit immers voorrondes afwerken.

Honderdduizend euro is geen record in de Belgische competitie. De spelers van Standard kregen in 2009 honderdvijftigduizend eenheden overgeschreven voor hun landstitel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties