Malanda: "Winnaar van vanavond pakt ook titel"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 50 reacties
Malanda: "Winnaar van vanavond pakt ook titel"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem moet vanavond Club Brugge kopje onder duwen om uitzicht te houden op de titel. Een driepunter tegen Anderlecht volstaat dan zondag voor een spetterend feest aan de Gaverbeek. "Wie vanavond wint, pakt ook de titel", is Junior Malanda zelfzeker.

Zulte Waregem is, ongeacht de uiteindelijke klassering, aan een boerenjaar bezig. De fusieclub nestelde zich gedurende een volledig seizoen in de top drie en behoudt op twee speeldagen van het einde uitzicht op de titel. Essevee heeft zelfs alles in eigen handen. Zes op zes betekent namelijk een gouden plak.

Ook Malanda droomt al van een landstitel met Essevee. “De overwinning op Lokeren van afgelopen weekend was misschien het begin van een droom”, aldus de 18-jarige middenvelder in Het Nieuwsblad. “We hebben die wedstrijd op karakter gewonnen en bewezen dat we terecht bovenaan staan.”

Aan de Gaverbeek is het woord titel niet langer taboe. “Nu moeten we er vol voor gaan”, vindt ook Malanda. “Aan de wedstrijd van zondag op Anderlecht denk ik nog niet. Enkel het treffen met Club Brugge is van belang. Ik denk eerlijk gezegd dat het de belangrijkste wedstrijd van het seizoen wordt. De winnaar zal ook kampioen worden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties