Ook Berchem wil niets van Beerschot weten

Steven Bologne
| 66 reacties
Ook Berchem wil niets van Beerschot weten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De fusie en overnamegeruchten steken in de provincie Antwerpen door de zaak Beerschot meer en meer de kop op. Na Rupel Boom heeft ook Berchem Sport laten weten geen oren te hebben naar eender welke vorm van samenwerking.

“Stamnummer 28 blijft waar het thuis hoort”, laat de club er geen gras over groeien op haar website. De vijfde uit derde klasse A werd reeds enkele maanden geleden gepolst door de naburige club van het Kiel, ook toen stuurde Berchemvoorzitter Marc Debie de Kielenaars wandelen door toen te stellen dat Berchem destijds ook geen hulp kreeg toen het slecht ging. 

“Koninklijk Berchem Sport zal zijn eigenheid blijven behouden en kiest resoluut zijn eigen weg. Onze thuisbasis blijft het Ludo Coeckstadion op het Rooi in Berchem en onze kleuren geel en zwart. Een samensmelting met andere clubs om het in vereffening gaande Beerschot opnieuw een plaats te geven, werd unaniem verworpen”, aldus Debie.

Berchem Sport werkt aan een gezonde structuur om door te stoten naar tweede klasse en miste het voorbije seizoen nipt een periodetitel. De licentie betaald voetbal kreeg het voor het eerst in zijn bestaan. Er liggen op het Rooi met de invulling van een heel nieuw sportcomplex concrete plannen op tafel voor een nieuw stadion. Het nieuwe complex zal om en bij de 7.000 toeschouwers herbergen verdeeld over twee tribunes aan elke lange zijde van het veld.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties