"Jol kreeg de job omdat hij een maatpak droeg"

Frank Deckers
| 3 reacties
"Jol kreeg de job omdat hij een maatpak droeg"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jürgen Klopp heeft Borussia Dortmund opnieuw naar de top van Duitsland en Eruopa gebracht. Voor dat hij in Dortmund aan de slag ging, was hij al eens gecontacteerd geweest door Bayern München en Hamburg. Klopp was toen nog trainer van tweedeklasser Mainz 05.

Bij Hamburg werd Martin Jol gekozen boven hem. “Jol droeg een pak en ik niet, daarom dat ik de job niet kreeg. Ook vonden ze het raar dat mijn spelers me Kloppo noemden. Dat vonden ze niet kunnen. Ik heb ook gezegd dat ik niet naar Hamburg wilde komen als ze zoveel twijfels hadden over mijn karakter”, aldus Klopp in The Guardian.

Bij Bayern München was het al meteen duidelijk dat Klopp geen kans maakte. “Hoeness wilde mij graag spreken. Ik zei: ‘Dat is goed meneer, maar ik moet het wel eerst aan mijn moeder vragen’. Hij vertelde mij toen dat ze naast mij ook met Jürgen Klinsmann in gesprek waren, dus eigenlijk vond ik het niet zo teleurstellend. Het was voor een manager in de tweede klasse sowieso al geweldig dat Bayern interesse toonde.”

De succescoach heeft ook nog geen zin in een buitenlands avontuur. “Als ik nu clubs benader en vraag mij een aanbod te doen, zal het vast wel gaan lopen. Maar het is op dit moment niet interessant. Ik werk mee aan het meeste interessante voetbalproject ter wereld. Over drie, vier jaar kijk ik verder. Voor nu is dit de place to be”, aldus Jürgen Klopp.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties