Verhaeghe: "Volgend seizoen doet Club mee voor de titel"

Fabian Morren
| 272 reacties
Verhaeghe: "Volgend seizoen doet Club mee voor de titel"
Foto: © SC

Bart Verhaeghe blikt met "gemengde gevoelens" terug op het voorbije seizoen terug. Club Brugge eindigde op de derde plaats. "We hadden liever op één of twee geëindigd", zegt de voorzitter van Club Brugge.

"Ik zit met gemengde gevoelens", geeft Verhaeghe toe tegenover Sporza. "We hadden de derde plaats vooropgesteld als doelstelling. Dat hebben we bereikt, maar er zat misschien wel meer in. Ons seizoen is moeilijk gestart. In het begin hebben we wel redelijk wat gewonnen, maar we waren zelf niet zo tevreden. Dan kwamen die vijf nederlagen en de trainerswissel. De uitschakeling in de beker tegen Cercle was zowat het dieptepunt."

Ambities
"Wij wisten dat wij intrinsiek een goed elftal hadden. De tweede helft van het seizoen was beter. Er was een nieuwe coach en met Arnar Gretarsson een sportief directeur. We brachten beter voetbal en dat heeft geresulteerd in die sterke play-offs. We waren in die competitie de beste ploeg en haalden het meeste punten. We hebben tot de voorlaatste speeldag meegedaan voor de titel. We hadden natuurlijk liever eerste of tweede geworden. Maar dat scherpt alleen maar onze ambities naar volgend seizoen toe."

"Volgend seizoen willen we meestrijden op drie fronten: we willen meedoen om de titel, de beker en een plaats veroveren in de groepsfase van de Europa League. Let op: bij Club is het niet van moeten, hé. Budgettair hebben we geen titel nodig. Het is gewoon de drang om kampioen te willen worden. Het is geen negatieve druk, maar juist heel positief."

Versterkingen
"We hebben een aantal spelers die gegeerd zijn en doen er alles aan om ze te houden, maar we zijn niet Bayern München hé. Wij weten zeer goed wat wij denken over de spelers en hoe we ons willen versterken. We maken daar ook werk van. Anderzijds zijn er een aantal jongens die mogen vertrekken. Die namen zijn gekend. We willen voor hen een oplossing zoeken, ook in het belang van hun carrière."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties