Verschueren: "Blijkbaar jaloezie van Verhaeghe"

Fabian Morren
| 277 reacties
Verschueren: "Blijkbaar jaloezie van Verhaeghe"
Foto: © SC

Clubvoorzitter Bart Verhaeghe vindt het plan voor een nieuw voetbalstadion in Brussel "geen doordacht idee". Michel Verschueren, jarenlang manager van Anderlecht, dient de preses van antwoord.

"Ik waardeer de industrieel Bart Verhaeghe en zijn inspanningen voor Club Brugge, maar hij is niet de eerste industrieel die in de voetbalwereld de bal misslaat", zegt Verschueren, die vandaag nog steeds bestuurslid is bij Anderlecht, in Het Nieuwsblad.

"Als Verhaeghe zegt dat die 300 miljoen euro voor dat ­nationaal stadion moet ­worden verdeeld over de andere eersteklassers, dan is dat nonsens", vervolgt Verschueren. "In België zijn sport en voetbal gemeen­schaps­materie. Wil hij de stadions in Vlaanderen verbeteren, dan moet hij naar de Vlaamse overheid stappen."

"Het nationaal stadion is een project van het Brusselse gewest, de voetbalbond en de federale overheid. En dat stadion is logisch. Frankrijk, Engeland: overal tref je dit aan. Als het EK in 2020 in verschillende Europese steden plaatsvindt, zou ­alleen België niet meekunnen."

Verschueren: "En mag ik er nog aan toevoegen dat niet ­Anderlecht hierom vraagt. Wij willen nog steeds een derde ring in ons eigen stadion. Maar blijkbaar krijgt Anderlecht af te rekenen met jaloezie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties