Girard nieuwe coach Lille

Timothy Collard
Timothy Collard
| 22 reacties
Girard nieuwe coach Lille
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

René Girard, en niet Francky Dury, wordt de nieuwe coach van Lille. Dat meldt Le Parisien. De fans van Zulte Waregem mogen dus opgelucht ademhalen, hun succescoach blijft nog even aan de Gaverbeek.

De beslissing zou donderdagavond laat zijn genomen door de clubleiding van Losc. Het was een nek-aan-nekrace tussen Lucien Favre (coach van Mönchengladbach) en René Girard (coach van Montpellier). Laatst genoemde zou vanaf volgend seizoen aan het roer staan bij de club waar onze langdenoten Divock Origi en Gianni Bruno aan de slag zijn.

In de loop van de namiddag zouden Lille en Girard de deal beklinken. De officiële voorstelling zou mogelijk vandaag of morgen al plaatsvinden. Girard heeft sinds 2009 de touwtjes in handen bij Montpellier. Met bescheiden middelen loodste hij de club in 2012 naar de titel en liet hij het rijke PSG achter zich.

Ook Francky Dury was kandidaat om Rudi Garcia (vertrokken naar AS Roma, nvdr.) op te volgen. De coach van Essevee gaf aan dat hij niet weigerachtig stond tegenover een overgang naar de Franse club, maar uiteindelijk koos Lille toch voor een andere kandidaat en blijft Dury voorlopig toch nog even aan de Gaverbeek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties