Casteels nummer één bij Hoffenheim

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Casteels nummer één bij Hoffenheim
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Koen Casteels zal het nieuwe voetbalseizoen beginnen als titularis onder de lat bij 1899 Hoffenheim. Op die manier wordt de ex-doelman van KRC Genk beloond voor zijn uitstekende prestaties tijdens de vorige jaargang.

In 2011 trok Casteels de poort van de Cristal Arena achter zich dicht voor een avontuur in de Bundesliga. De doelman, die komende dinsdag zijn 21e verjaardag viert, werd in Limburg verhinderd door Thibaut Courtois.

Vorig seizoen kreeg de goalie bij momenten zijn kans bij Hoffenheim. En ook de toekomst ziet er rooskleurig uit voor de Antwerpenaar. “Koen wordt volgend seizoen onze nummer één”, bevestigde coach Alexander Rosen in Kicker.

Jens Grahl wordt dan wellicht tweede doelman bij de blauwhemden. Voor Tim Wiese, ex-Werder Bremen en oud-international, is geen plaats meer in de selectie. Heurelho Gomes keert na zijn uitleenbeurt gewoon terug naar Tottenham.

Op die manier wordt Casteels bovendien beloond voor zijn uitstekend seizoenslot. De goalie zorgde tijdens de eindronde immers mee voor het behoud in de wedstrijden tegen Kaiserslautern. “Met al die wissels in de groep was het een krankzinnig jaar. Maar ik voel het vertrouwen van de coach en wil het team dan ook zo goed mogelijk helpen.”

Casteels klopt op die manier ook aan de deur van de nationale ploeg. De doelman werd door Marc Wilmots al opgeroepen voor de stage in de Verenigde Staten, maar moest afzeggen omdat hij met Hoffenheim nog voor het behoud streed.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties