FIFA: "Confederations Cup gaat gewoon door"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
FIFA: "Confederations Cup gaat gewoon door"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Confederations Cup gaat gewoon door zoals gepland. Dat heeft de FIFA eerder vandaag bekend gemaakt. Nochtans werd gefluisterd dat het evenement zou worden stop gezet door de aanhoudende protesten van de Braziliaanse bevolking.

Eerden meldden we u al dat de voortzetting van de Confederations Cup in gevaar was. Het volledige verhaal kan u HIER nog eens nalezen, ook al zal het zo’n vaart zeker niet lopen.

In het Zuid-Amerikaanse land zijn al een tiental dagen protesten aan de gang. De bevolking protesteert er tegen het financiële en sociale wanbeleid van de overheid. De laatste dagen keren de onlusten zich ook tegen officials van wereldvoetbalbond FIFA. Zo werden in de buurt van São Paulo twee busjes van de FIFA vernield. Gisteren viel ook een dode te betreuren tijdens de manifestaties.

Toch wil de wereldvoetbalbond van geen wijken weten. “Er is nooit overwogen of besproken om het toernooi te onderbreken of te stoppen”, aldus Pekka Odriozola op een persbabbel in Rio. “We staan constant in contact met de deelnemende teams en geen enkele selectie wil ermee ophouden. Het spreekt natuurlijk vanzelf dat we de situatie in de gaten blijven houden.”

“We steunen het recht op vrijheid van meningsuiting”, besluit de woordvoerder. “Maar dan wel op voorwaarde dat alles op een vredevolle manier verloopt. De FIFA staat dan ook permanent in contact met de lokale overheden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Confederations Cup

Nieuwste reacties