Voortzetting Confederations Cup in gevaar?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 42 reacties
Voortzetting Confederations Cup in gevaar?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Brazilië blijven de protesten rond het financiële en sociale wanbeleid van de overheid aanhouden. Ondertussen is de Confederations Cup aan de gang. Of moet het toernooi voortijdig worden stopgezet?

Gisteren kwamen opnieuw ruim één miljoen Brazilianen op straat om te protesteren tegen de politiek van de overheid. Het zit de bevolking hoog dat er amper geld is voor investeringen in pakweg de medische wereld, terwijl er miljarden worden gepompt in de organisatie van sportevenementen.

Volgens Het Laatste Nieuws bestaat de kans zelfs dat de Confederations Cup, die momenteel aan de gang is in Brazilië, niet zal worden uitgespeeld. Vandaag is er een rustdag en volgens Zuid-Amerikaanse media is de kans niet onbestaande dat de organisatie er een punt achter zet.

Eén land zou bovendien al geuit hebben naar huis te willen vertrekken omdat de spelers en staf zich niet langer veilig voelen in Brazilië. Bovendien richten de protesten zich meer en meer op wereldvoetbalbond FIFA. Afgelopen woensdag, in de aanloop naar het duel tussen Uruguay en Nigeria, zouden in São Paulo twee FIFA-voertuigen beschadigd zijn. Bovendien mogen de medewerkers geen officiële kledij meer dragen van de wereldvoetbalbond om hun veiligheid te waarborgen.

Dat de protesten zich extra op het voetbal richting is eerder merkwaardig. Brazilië is een land waar Koning Voetbal nochtans een religie is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Confederations Cup

Nieuwste reacties