China ontslaat bondscoach Camacho

China ontslaat bondscoach Camacho
Foto: © SC

José Antonio Camacho is niet langer de bondscoach van China. De Spanjaard betaalt het gelag voor de vroegtijdige uitschakeling van de roodhemden in de WK-kwalificatiecampagne.

Camacho was sinds augustus 2011 aan de slag als bondscoach in de communistische grootmacht. De passage van de ex-trainer van onder andere Real Madrid en de Spaanse nationale ploeg was echter geen succes. In twintig interlands werd maar liefst elf keer verloren. Tegen Brazilië slikten de Chinezen zelfs acht doelpunten.

“Na overleg met alle betrokken partijen werd besloten om de selectieheer te ontslaan”, wordt de Chinese voetbalbond geciteerd in Het Nieuwsblad. “De zoektocht naar een opvolger is alvast gestart.”

En die opvolger zou zich wel eens sneller dan verwacht aandienen. Gisteren berichtten we immers over de speculaties rond Roberto Mancini als nieuwe bondscoach van China. Al zou het mislopen van het wereldkampioenschap van volgend jaar weleens voor een kink in de kabel kunnen zorgen.

Ondertussen dreigt China ook de broek te scheuren aan de afhandeling van het contract van Camacho. De Spaanse coach verdiende naar verluidt zo’n 2,8 miljoen euro per jaar. Een vertrekpremie van een slordige drie miljoen euro zou aan de orde zijn aangezien hij nog een jaar onder contract ligt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties