Guardiola: "Bayern één van grootste clubs op aarde"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Guardiola: "Bayern één van grootste clubs op aarde"
Foto: © SC

Pep Guardiola beleeft momenteel zijn eerste werkdag als coach van Bayern München. De Catalaan toont zich alvast ambitieus. "Ik wil blijven presteren op het niveau van Jupp Heynckes."

Guardiola werd enkele maanden geleden al binnengehaald als de nieuwe god van Der Rekordmeister. De oefenmeester laste echter een sabbatjaar in en begon pas vanochtend aan zijn nieuwe taak. De Catalaan staat bovendien voor een aartsmoeilijke, zo niet onmogelijke, opdracht: beter doen dan voorganger Heynckes. Pikant detail: de Duitser won afgelopen seizoen met Bayern de Duitse landstitel, de beker en de Champions League.

“Guten Tag, Grüß Gott, meine Damen und Herren”, waren de eerste woorden van Guardiola op de persconferentie. “Ik wil me eerst en vooral verontschuldigen voor mijn Duits. Ik probeerde de taal alvast te leren in New York, maar dat is niet de ideale plaats om het Duits machtig te worden.”

“Mijn periode bij FC Barcelona was fantastisch”, ging de Catalaan verder op de orde van de dag. “Maar ik ben toe aan een nieuwe uitdaging en ben Bayern dankbaar voor de kans. Ik wil met de club blijven presteren op het niveau van mijn voorganger.”

“Ik besef dat er een enorme druk op me rust”, besloot Guardiola. “Maar ik beschik over een schitterende kern. Ik koos niet voor niets voor deze club. Bayern is één van de grootste op aarde.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties