Staelens wil er nog vijf spelers bij

Timothy Collard
Timothy Collard
| 6 reacties
Staelens wil er nog vijf spelers bij
Foto: © SC

Cercle Brugge begon zaterdag aan zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Bruggelingen willen vooral beter doen dan vorig jaar en daarvoor heeft coach Lorenzo Staelens wel nog enkele spelers nodig.

Cercle won tegen Damme meteen zijn eerste oefenwedstrijd van het seizoen. Alessio Staelens (zoon van coach Lorenzo Staelens, nvdr.), Kristof D'Haene en Stef Wils zorgden voor een 0-3-eindstand.

Doordat enkele spelers vertrokken, hoopt Staelens dat er nog wat bijkomt. “We hebben nog een spits nodig en een middenvelder om Carvalho te vervangen”, zegt de voormalige Rode Duivel aan Sporza. “Verder moet er ook nog een linksachter bijkomen.”

De oefenmeester van De Vereniging gaat voorts nog op zoek naar enkele aanwinsten voor in de breedte.  “Als die drie posities zijn ingevuld, dan kunnen we kijken waar er nog een onevenwicht in onze kern is. Graag zou ik er dus nog zo’n vijf spelers bij willen.”

"Voor mij is het belangrijkste dat we de laatste twee plaatsen vermijden"

Die spelers zullen mogelijk bij AS Monaco gehaald worden, de club waarmee Cercle waarschijinlijk een samenwerkingsverband aangaat. “Het zou dan gaan om spelers van 19 of 20 die niet op een basisplaats moeten rekenen bij Monaco. Bij ons kunnen ze dan ervaring opdoen.”

Staelens hoopt tot slot op een rustig seizoen en wil zich niet op een bepaalde plaats in het klassement vastpinnen. “Als je vorig seizoen zestiende bent geworden, dan moet je realistisch zijn. Het is beter om dan niet voorbarig te zijn over een plaats in de rangschikking. Voor mij is het belangrijkste dat we de laatste twee plaatsen vermijden. Afhankelijk van de spelers die er nog bijkomen, kunnen we die ambitie nog bijstellen”, besluit de trainer van groen-zwart.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties