Buffon: "Verschil met Spanje niet zo groot"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Buffon: "Verschil met Spanje niet zo groot"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond strijden Spanje en Italië om een plaats in de finale van de Confederations Cup. De winnaar neemt het komende zondag op tegen thuisland Brazilië.

Later vandaag staat in Brazilië een Europees onderonsje op het programma. Spanje en Italië kijken elkaar het wit uit de ogen om een plaats in de finale van de Confederations Cup. Ongeveer een jaar geleden stonden beide Europese grootmachten al eens tegenover elkaar in de EK-finale. Anno 2012 haalde La Selección het gemakkelijk van La Squadra Azzurra met 4-0.

Gianliugi Buffon heeft er echter alle vertrouwen in dat het vanavond zo’n vaart niet zal lopen. “Spanje is nu al enkele jaren het beste team ter wereld, maar we willen een goede indruk maken. Het is dom om je te gaan blindstaren op die finale van vorig jaar. Het kleinste kind weet dat het verschil zo groot niet is.”

“Ik denk dat Italië bezig is aan een goede Confederations Cup”, vertelt de 35-jarige doelman op Goal.com. “Spanje is dan ook weer aan een sterk toernooi bezig. Eigenlijk speelt dat team al sinds de wereldtitel van 2008 op een ongelooflijk hoog niveau.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Confederations Cup

Nieuwste reacties