Belgische meisjes maatje te klein voor Spanje

Onze meisjes U17 zijn er niet in geslaagd om de derde plaats te pakken op de eindronde van het EK in Zwitserland. Tegen Spanje ging België met 0-4 onderuit.

De Belgische meisjes gingen na de nederlaag tegen Polen eerder deze week tegen Spanje op zoek naar de derde plaats. In de eerste helft hielden de jonge Rode Duivelinnen aanvankelijk gelijke tred, maar halfweg de eerste helft kwam Spanje toch op voorsprong: Laura Baetens verschalkte op ongelukkige wijze haar eigen doelvrouw.

Via Garcia werd de achterstand verdubbeld en op slag van rusten profiteerde Caldentey van een foutje in de Belgische defensie: 0-3 en match gespeeld.

Na de rust bleef Spanje domineren en het wist via Patricia Guijarro nog een vierde doelpunt te maken. Zo eindigt België vierde op dit EK. Later op de dag is er nog de finale tussen Zweden en Polen.