Casillas: "Diego Lopez logische nummer één"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Casillas: "Diego Lopez logische nummer één"
Foto: © SC

Iker Casillas werd vorig seizoen door José Mourinho naar de Madrileense bank verwezen. Het clubicoon spreekt echter geen slecht woord over zijn vervanger. "Diego Lopez verdient het om ook komend seizoen de nummer één te zijn."

Casillas weet de laatste weken opnieuw wat het is om doelman te zijn. San Iker stond tijdens de Confederations Cup gewoon onder de Spaanse lat en speelt zondag de finale tegen gastland Brazilië. Pikant detail: Diego Lopez, de vervanger van Casillas bij Real Madrid, behoort geeneens tot de selectie van Spanje. Victor Valdez en Pepe Reina vervolledigen het Spaanse doelmannentrio.

Ondertussen is het uitkijken wie Carlo Ancelotti komend seizoen zal kiezen als titularis bij Los Blancos. “Diego is een geweldige collega. Ik respecteer hem als speler en als mens”, vertelt de 146-voudig Spaans international in Marca. “Hij heeft afgelopen seizoen op een hoog niveau gepresteerd en het zou logisch zijn als hij gewoon onder de lat blijft staan.”

Casillas weigert zich te laten opjagen door de situatie. “Enkele jaren geleden had ik wellicht problemen gemaakt van de situatie, maar als aanvoerder heb ik bepaalde verantwoordelijkheden. Ik zie niet in waarom ik amok zou gaan maken.”

“Ik ga niet van de daken schreeuwen dat ik eerste keus moet zijn”, besluit San Iker. “Maar ik ga zeker vechten voor die plaats. Ik wil op het veld het ongelijk van mijn criticasters bewijzen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties