Interview Deschacht: "Beter geen aanvoerder meer"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 29 reacties
Deschacht: "Beter geen aanvoerder meer"
Foto: © SC

RSC Anderlecht kampeerde de voorbije dagen in Gelderland. De Belgische landskampioen werkte er het eerste oefenkamp van de voorbereiding af. Voetbalkrant.com sprak na afloop van de wedstrijd in en tegen Alcides met Olivier Deschacht.

Cédric De Volder in Meppel

Gisteren kon je op Voetbalkrant.com al lezen hoe Olivier Deschacht omgaat met de concurrentie bij paars-wit. Vooral Jordan Lukaku ziet de Oost-Vlaming als zijn natuurlijke opvolger. Maar wat had de verdediger nog meer te vertellen?

RSC Anderlecht lijkt momenteel wel een jeugdploeg, maar dan eentje met ongelooflijk veel talent. Deschacht is één van de ouderdomsdekens bij paars-wit. “Ik voel me stilaan oud worden als ik in de kleedkamer rondom me heen kijk. Maar in het hoofd ben ik ook nog een kind. Ik amuseer me met die jonge gasten.”

“Ze hebben één voor één bakken vol talent. Ik wil geen namen noemen want dan vergeet ik sowieso iemand. Of ik geen druk voel met het nieuwe seizoen in aantocht? Als we dit interview volgende week herdoen bestaat de kans dat er ondertussen al drie nieuwe spelers gearriveerd zijn. Maar nogmaals: onze jongeren hebben echt wel talent. Al is dat wellicht niet genoeg om de titel te pakken of om punten te sprokkelen in de Champions League.”

"Onze jongeren hebben echt wel talent. Al is dat wellicht niet genoeg om de titel te pakken of om punten te sprokkelen in de Champions League"

Ondertussen vertrokken met Lucas Biglia, Milan Jovanovic en Dieumerci Mbokani drie persoonlijkheden uit de kleedkamer. Ook de aanvoerdersband is momenteel opnieuw vrij. Droomt Deschacht, in het verleden al jarenlang kapitein van het paars-witte schip, stiekem van die eer? “Ik heb die band in het verleden altijd met de grootste trots gedragen, maar het is misschien beter om die taak aan iemand anders te laten. Of ik zou weigeren? Ik moet er alvast eens goed over nadenken. Het is beter om controverse te vermijden. Maar dat wil niet zeggen dat ik geen voortrekkersrol zal spelen in de vestiaire.”

Een andere naam die op vertrekken staat is die van Tom De Sutter. De aanvaller zou met anderhalf been in het Jan Breydelstadion staan. “Tom en ik zijn goede vrienden en hebben al over de zaak gepraat”, vertelt Deschacht. “Ik hoop dat Tom alsnog de knop omdraait en voor de volle honderd procent achter Anderlecht zal gaan staan.”

"Ik heb de aanvoerdersband altijd met de grootste trots gedragen, maar het is beter om dat niet opnieuw te doen. Ik wil controverse vermijden"

Ook Marcin Wasilewski trok de poort van het Astridpark achter zich dicht. “En dat vind ik een ongelooflijk verlies. Wasyl was een modelprof die er staat op de belangrijke momenten. En dan denk ik meteen aan de titelwedstrijd van vorig seizoen tegen Zulte Waregem. Ik ben zelfs samen met Silvio Proto gaan aankloppen bij Herman Van Holsbeeck om Marcin toch een nieuw contract aan te bieden. Jammer genoeg moeten we ons neerleggen bij de beslissing van de club.”

En wat met Milan Jovanovic. “Jova? Ja, dat is een gevalletje natuurlijk. Maar ik ga hem missen. Misschien op het veld iets minder. (lacht) Hij was in de kleedkamer een haantje de voorste en een schitterend mens. Maar ik wens hem enkel het allerbeste toe!”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties