Interview Neto: "Wil nu twee of drie jaar in België blijven"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Neto: "Wil nu twee of drie jaar in België blijven"
Foto: © SC

Renato Neto moest er lang op wachten, maar zijn nieuwe huurovereenkomst bij Gent kwam er vlak voor de voorbereiding toch door. Bij Sporting Lissabon liepen de onderhandelingen wat vertraging op. De Braziliaan is tevreden dat hij nu zeker een volledig jaar in hetzelfde land speelt.

Een overeenkomst met AA Gent was er reeds aan het eind van vorig seizoen. Toch duurde het nog even eer de deal beklonken was. "Het was wachten op Sporting Lissabon. Mijn manager drukte me op het hart dat ik me geen zorgen moest maken. Ik vertrouwde hem en heb genoten van mijn vakantie in Brazilië. Het was immers al lang geleden dat ik mijn familie zag."

"Toen ik terug in België was, begon ik toch wat te twijfelen. Alle andere clubs waren al begonnen aan de voorbereiding en mijn transfer was nog niet rond. Toen kwam toch het nieuws dat Sporting me voor een seizoen verhuurde aan AA Gent. Wel vreemd, ik ben einde contract en kan na dit seizoen dus gratis weg."

Premier League

De Braziliaan was erg opgelucht toen de transfer erdoor kwam. "Ik kon eindelijk terug aan voetbal denken. Het belangrijkste voor mij was in België blijven. Ik wou niet weer om het half jaar van land veranderen. Bij elke club moet je dan weer van nul beginnen. Het is ook niet goed voor mijn dochtertje, die volgend jaar naar school moet."

Neto wil een poos in België blijven en dan hogerop kijken. "Twee of drie jaar in België blijven, dat is het doel. Dan heb ik eindelijk wat stabiliteit. Daarna wil ik naar een grotere competitie. Welke me aanspreken? Engeland, daar wil ik echt spelen. Dat is volgens mij het beste kampioenschap voor me. Duitsland en Spanje zijn natuurlijk ook mooie landen."

De ambities bij Gent zijn dit jaar duidelijk. "Een seizoen als vorig jaar, dat kan echt niet. We hebben nu een nieuw stadion dus moeten we iets laten zien aan de supporters. Dat nieuwe stadion moet ons motiveren. Tweemaal zoveel volk, dat kan ons vooruit drijven."

Tijdens het oefenkamp werd de wedstrijd Brazilië - Spanje gespeeld, de finale van de Confederations Cup. Toch spotte de goedlachse Braziliaan niet met Fernández. "Ik zag de match en ik zat te wachten op een kans om hem er iets van te zeggen. Hij passeerde me en wenste me proficiat. Het is ook beter om niet te lachen met de baas hé (lacht)."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties