Savic trapt Gent voorbij Aalst

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Savic trapt Gent voorbij Aalst
Foto: © SC

AA Gent heeft vanavond met het kleinste verschil gewonnen van Eendracht Aalst. In een matige partij bleek het doelpunt van Milan Savic uit de eerste helft beslissend. Zo maakt hij het laatste (onofficiële) doelpunt in het Ottenstadion.

Sander De Graeve in Gent

AA Gent speelde in de vooravond een oefenmatch achter gesloten deuren tegen Eendracht Aalst. De wedstrijd werd gespeeld in het Ottenstadion. De Gentenaars kwamen al vroeg in de eerste helft op voorsprong via Savic. De jonge Serviër knalde een hoekschop van Yassine El Ghanassy voorbij doelman Verhoeven.

Na de goal viel de wedstrijd volledig stil. Tot aan de rust gebeurde er weinig. Gent probeerde wel, maar verder dan wat halve kansen geraakten de Buffalo's niet.

Na de rust bleef Gent het commando voeren. Zo werd er na vijf minuten in de tweede helft reeds een duidelijke strafschopovertreding niet gefloten.

Kans Aalst

Na goed twintig minuten in de tweede helft kon Kage het Aalsters blok voorbijsnellen. Hij kon ook voorbij de doelman, maar een verdediger was tijdig teruggekeerd om de bal weg te werken.

Twee minuten later kon Robin Nelis dan toch alleen doorgaan namens Aalst. Zijn schot ging net niet over de bezoekerstribune. Een mislukte poging van de spits van Aalst. Daarna was een schot van Rafinha tegen de onderkant van de lat het opvallendste.

Invaller Vandeputte liet zich wel weer opmerken met goede acties. De stand bij de rust bleef uiteindelijk staan waardoor de Buffalo's deze voorbereiding nog niet verloren.

Opstelling Gent: Padt (45' Boeckx), Diogo(72' Locigno), Savic(45' Nahayo), Zukanovic (72' Ruyssen), Cendros, Lepoint (72' Mpoto), Van Der Bruggen(45' Vandeputte), Neto (72' Rafinha), El Ghanassy(72' Kola), Kola (45'Mboyo) en Soumahoro ('45 Kage)

Opstelling Aalst: Verhoeven, Kompany, Lievens, Martin, Bael, Bogaerts, De Neve, Shkodra, Ngasseu, Smet, Kabeya.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties