Beerschot gered

Beerschot gered
Foto: © SC

Beerschot is gered. Althans, de naam Beerschot is gevrijwaard door de vzw Mauve-wit Leeft. Er zal dus geen extern gebruik mogelijk zijn van de naam Beerschot.

Patrick Vanoppen had de naam Beerschot ooit auteursrechterlijk laten registreren. Zo was de naam mee in het faillisement gekomen en was deze te koop bij de curator. Beerschot is natuurlijk ook een plaatsnaam. Daarom mocht men bij de doorstart bij de KBVB de naam Germinal Beerschot gebruiken.

Advocaten adviseerden dat het niet 100% zeker kon vastgesteld worden of er wel auteursmerk op de naam Beerschot zat. De vzw Mauve-wit Leeft heeft nu het zekere voor het onzekere genomen en een akkoord gesloten met die curator omtrent de naam Beerschot.

De Beerschotsupporters kunnen nu dus sowieso op hun twee oren slapen: andere supporters of bedrijven kunnen er niet meer vandoor gaan met de naam Beerschot. "Hiermee komt er een definitief einde aan de discussie met betrekking tot het gebruik van de naam Beerschot en zetten we een belangrijke stap in de verdere uitbouw van onze club KFCO Beerschot Wilrijk", aldus de mededeling.

 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (1)

Nieuwste reacties