Interview Köteles: "Ik vrees niet voor een Barda-scenario"

Robby Morren
Robby Morren
| 3 reacties
Köteles: "Ik vrees niet voor een Barda-scenario"
Foto: © SC

Laszlo Köteles onderhandelt momenteel met Racing Genk over een contractverlenging. De doelman wil heel graag in Limburg blijven en heeft er alle vertrouwen in dat er een akkoord uit de bus zal komen. Verder blikt hij in een gesprek met Voetbalkrant.com vooruit op de Supercup.

Door Robby Morren

Het contract van de Hongaarse doelman loopt af na dit seizoen maar hij wil heel graag bij Genk blijven. "De gesprekken over een contractverlenging zijn volop aan de gang. Ik ken het aanbod van de club en ik laat de rest nu over aan mijn makelaar. Het is wel zo dat ik echt graag bij Genk wil blijven, ik hou van deze club en stad."

Geen Barda-scenario

"Ik heb geen schrik voor een Barda-scenario. Vraag een aanbod liggen niet zo ver uit elkaar. Ik weet bovendien ook dat de coach me wil houden."

Köteles sloot het seizoen af als eerste doelman en het lijkt zeker dat hij ook dit seizoen de eerste keuze van Mario Been zal worden, al wil hij daar zelf niet op antwoorden. "Je zal aan de coach moeten vragen of ik de eerste doelman blijf, hij beslist daarover. Ik doe mijn best om te tonen dat ik mijn plaats onder de lat waard ben."

"Het is verstandig om deze kern samen te houden"

De ambitie van Racing Genk mag duidelijk zijn: de spelers gaan voor niets minder dan de titel. In dat opzicht is Köteles blij dat het bestuur de huidige spelersgroep samen wist te houden.

"Er zijn altijd teams die een pak spelers kopen die dan weer ingepast moeten worden. Vorig jaar waren wij al klaar voor de titel en het is slim om deze kern samen te houden. De sfeer is goed en we beschikken over voldoende kwaliteit. Wij moeten van geen enkel team schrik hebben en zelf voor het hoogst haalbare gaan."

Zondag trekt de bekerwinnaar naar landskampioen Anderlecht in de strijd om de Supercup. Niemand in Genk laat er twijfel over bestaan dat hij deze trofee maar al te graag mee naar Limburg zou nemen, ook Köteles niet.

"Zondag begint het echt voor ons. Het wordt een cup final, net zoals in Brussel tegen Cercle. Het wordt sowieso een zware match met twee teams die voor de prijzen gaan", voorspelt de doelman. Anderlecht liet een pak sterkhouders vertrekken maar daar wil Köteles zich niet op blindstaren. "Tegen Anderlecht weet je nooit wat er kan gebeuren. Ze hebben een brede kern en voldoende spelers met veel kwaliteiten."

"Het zou heel goed zijn voor het vertrouwen als we aan het seizoen kunnen beginnen met de Supercup op zak. Als je tweede wordt, vergeten de mensen dat. Ze onthouden alleen de winnaar", besluit de sympathieke Hongaar met een filosofische noot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties