Leye: "Had liever vliegtuig genomen voor uitwedstrijd"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 12 reacties
Leye: "Had liever vliegtuig genomen voor uitwedstrijd"
Foto: © SC

Zulte Waregem ontmoet in de derde voorronde van de Champions League PSV. Bij winst gaat het door naar de volgende ronde, bij verlies is er de play-offronde van de Europa League als opvangnet.

Aernout Van Lindt in Waregem

Toen de loting al een eindje gevorderd was, werd duidelijk dat enkel PSV of Lyon nog in de running waren om tegen Zulte Waregem te spelen. Toen Zulte Waregem gekoppeld werd aan de club uit Eindhoven, waren velen tevreden. Mbaye Leye zag het liever anders: "Het is misschien het Franse in mij, maar ik had liever tegen Lyon gespeeld dan tegen PSV. Een reis met de bus naar Eindhoven is ook niet zo leuk. Ik had liever het vliegtuig genomen voor de uitwedstrijd. Maar voor de supporters is het natuurlijk wel goed dat het zo dichtbij is."

Olympique Lyon kan eventueel wel nog een tegenstander worden van Essevee in de laatste voorronde: "Dat moet een doel zijn. Sportief gezien is het misschien beter om nu te spelen tegen PSV dan tegen Lyon. Als het lukt om de confrontatie te winnen, zijn we zeker van de poules van de Europa League. Het is een open loting en we moeten sowieso genieten. We moeten België goed vertegenwoordigen in Europa en ons niet belachelijk laten maken. Ik denk niet dat zoiets zal gebeuren."

Het Europees verhaal kan ook belangrijk zijn voor het komen en gaan van spelers, weet ook Leye: "Ons al dan niet kwalificeren kan in twee richtingen belangrijk zijn. Er kunnen altijd nog spelers vertrekken of bijkomen, dat heb je niet in de hand."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties