Interview De Boeck: "Ambitieus zijn en naar boven kijken"

Jens Hoofteer
| 5 reacties
De Boeck: "Ambitieus zijn en naar boven kijken"
Foto: © SC

Volg SK Beveren nu via WhatsApp!

Waasland-Beveren heeft zich tijdens de zomer gevoelig versterkt met enkele ervaren spelers. Het team van trainer Glen De Boeck zou zonder problemen een rustig seizoen moeten doormaken.

"In voetbal zijn er nooit garanties", begint De Boeck zijn interview aan voetbalkrant.com tijdens de fandag van Waasland-Beveren. "Het is afwachten hoe de aanpassingen verlopen. We zijn intussen op een week voor de start van de competitie. Het zal vroeg dag zijn."

"Wij hebben een prima voorbereiding achter de rug met twee goede stages. De vele nieuwkomers in de ploeg hebben tijd gekregen om elkaar beter te leren kennen en op elkaar ingespeeld te raken. We moeten nu het goede van de voorbereiding zien door te trekken naar de competitie."  

De Waaslanders haalden zopas met Ivan Trickovski en Dalibor Veselinovic nog twee extra versterkigen in huis. "Ik ben heel tevreden met de ontwikkelingen van de laatste 48 uur. We hebben nu nog meer kwaliteit in de ploeg gekregen. Dat is wat een trainer altijd wil."

De Boeck denkt dat zijn team klaar is voor de eerste competitiewedstrijd van volgende zaterdag, thuis tegen AA Gent. "We zien de wedstrijd positief tegemoet. Gent heeft zich natuurlijk ook versterkt. Ze hebben daarnaast nog een extra boost gekregen door hun nieuwe stadion. Ze zullen er vol voor gaan. Wij moeten echter gewoon naar onszelf kijken en zien dat we er op tijd staan. 

Het competitiebegin van Waasland-Beveren oogt niet van de poes, maar daarvan heeft de trainer geen schrik. "Je moet sowieso ooit eens tegen iedereen spelen. Mij maakt het dus niet echt uit of we meteen starten tegen de moeilijke ploegen of niet."

Van een vooropgestelde plaats wil De Boeck liever niet spreken. "Dat kun je moeilijk zeggen, vind ik. We moeten gewoon meteen op niveau zijn en dat niveau zo lang mogelijk trachten vol te houden, liefst gedurende het hele seizoen. We moeten ambitieus zijn en durven naar boven te kijken. Dan zullen we op het einde van de rit wel zien waar het schip strandt." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties